Ett gult kuvert

Såhär blev kuvertet till mamma! Skrev bara en liten grattishälsning som jag la i kuvertet, tyckte inte det behövdes något pråligt kort till pråligt kuvert ;) Blev rätt nöjd, speciellt med rosetten :)



 
 

30 november 2012

God morgon!
Snön ligger kvar och jag ligger i sängen och ska väl ta mig upp snart och börja dagen. Jag ska slå in present till mamma och göra klart ett kort jag börjat på. Diska och dammsuga borde jag också göra.

Idag ska jag åka hem till Älvsjö. Mamma fyller år så ikväll blir det middag och tårta hemma. Imorgon har scoutkåren julmarknad i min kära gamla högstadieskola, alltid lika kul att komma dit, haha...
Julmarknaden är faktiskt väldigt mysig och det är roligt att träffa folk man inte träffat på länge.

Nu ska jag nog gå upp... Jag har ingen frukost och är skithungrig, det är ett problem. Lunch har jag inte heller men det kan jag fixa i Älvsjö ;) för vem orkar gå och handla nu?


Inte som planerat

Det är inte första gången jag planerar att göra något i början av dagen och sen blir det inte riktigt som planerat. Ikväll skulle jag egentligen tvätta men det har jag verkligen ingen lust med.
Hade tänkt julpynta också men det blir nog ingenting av det heller. Handla hade ju varit bra att göra också men det behövs ju egentligen inte akut....

Att göra saker är alltså inte riktigt min grej idag...


29 november 2012

Tjohoo!
Idag hoppade jag ur sängen och var på sjukt bra humör! Det är ju massa snö ute! :D
Det glada humöret tog slut när jag såg cykeln. Hade glömt att ställa in den i källaren... Det gick ju skitdåligt att ta sig fram på den också. Funderar på att investera i ett par dubbdäck.


Bildbomb - AMSTERDAM!

Nu kommer bilderna från Amsterdam!
 
 
 
En galleria som såg roligare ut utifrån än vad den var inuti...

Det fanns massor med mysiga caféer och barer på hörnen av husen
I ett av red light districten...
Det syns inte så tydligt på bilden men husen är helt snea. Vattenpass är inte så populärt i Holland tydligen ;)
 
I Heinekens gamla bryggeri som gjorts om till museum
Massor med flaskor!
Det borde finnas sådana här i Sverige också!
 
En knäpp snubbe från Australien. Vi hoppades att något kul skulle hända men det var skittråkigt, haha...
Sjukt mysigt!
 
Skön kise
Vi gjorde stora såpbubblor på NEMO (som Tom Tits)
 

 
Nybyggt men roligt hus i Zaandam, lite utanför Amsterdam.
 
Amsterdam är en väldigt mysig stad med sina kanaler och smala gator. Jag blev helt kär i alla små söta dörrar och allt fina hus!
De finaste områdena var nästan Red Light Districten eftersom det är den äldre delen av staden.
Det känns däremot lite sjukt att det står halvnakna tjejer i fönstrena och försöker locka till sig alla killar som går förbi... Det måste vara sjukt tråkigt att stå där hela dagarna. Vi såg några som satt och käkade chips och lekte med telefonen, något måste man ju göra!
 
Vi besökte inte någon coffeeshop men det luktar gräs så fort man går förbi en, haha.
Eftersom vi var där mitt i veckan så det var ganska lugnt på stan. Vi märkte att det blev fler människor på torsdagen och fredagen, antagligen för att folk åker på weekend - inte mittiveckanresa som vi gjorde.
 
Rekommenderar alla att åka till Amsterdam! Det är säkert en grym feststad och det är mysigt att bara vara där också.
Jag åker gärna dit någon gång igen, på våren, när tulpanerna blommar :)
 

Mjölkavvänjning

Jag har tidigare skrivit om hur mycket mjölk jag dricker och hur mycket pengar jag lägger på det i månaden.
 
Ca 13 liter mjölk i månaden
Ca 100 kronor varje månad
 
Det blir 156 liter mjölk om året! Och ja, 1200 kronor per år... Helt sjukt.
 
Därför tänkte jag sluta dricka mjölk ett tag. Eller, inte sluta helt, jag vill ju kunna äta pannkakor ibland och så ;) Men försöka inte dricka två glas till varje måltid. Jag känner att det här kommer bli svårt, eftersom jag älskar mjölk! Men jag kan också tänka mig att det ligger en hel del kalorier och gömmer sig i de där 13 litrarna. Ett glas är ungefär 112 kcal, inte jättemycket men dricker jag vatten istället så är ju det bra.
 

28 november 2012

Idag är jag ledig, vilket betyder att jag ska plugga.
Jag började dagen med att packa upp min väska (ja jag kom hem i fredags...) och städa i hallen för det fanns ingenstans att sätta ner fötterna på väg till dörren. Så nu är det fint!
Har dessutom tagit ut sopor och diskat!

Jag funderar på att julpynta i eftermiddag... Har sett att någon på andra sidan parken har gjort det och då bestämmer jag att jag också får!

Sociologiboken - here I come! Satsar på 150 sidor idag. Ligger en aning efter.... Som vanligt!


Glöm vad jag sa...

Jag skulle ju lägga upp Amsterdambilder idag. Glöm det, jag är för slapp.

Tränat har jag i alla fall gjort! Stört jobbigt och all energi tog slut... Kommer ha fin träningsvärk i rumpa och lår imorgon. Kanske i magen också om jag har tur. Tycker det jobbigaste med att träna magen är att det gör så jävla ont i nacken! Onödigt.

Jag har stängt ventilen i köket där det kommer in kyla och tänt alla ljus jag har så hoppas på att det blir lite varmare här nu.

Här är en fantastisk bild på min vy just nu.


27 november 2012

Jag ser ingenting. Det beror inte på att jag blivit blind eller något utan det är bara sjukt mörkt. Att behöva ha lampor tända klockan 12 på dagen för att kunna se vad man läser är ju lite skumt.
 
Idag har jag varit på en föreläsning om kriminalitet och utbildning som var rätt intressant. Fördelen med att börja 8 och sluta 10 är att man har hela dagen ledig. Därför tänkte jag nu äta lunch, plugga lite och sen ska jag faktiskt träna! Har slarvat som fan så nu måste jag skärpa mig! Det regnar ute men måste göra något!
 
Något som stör mig så in i helvete är att det är svinkallt i min lägenhet. På termometern står det 19,5 grader men den sitter precis ovanför elementet så jag tror att den ljuger. Fötterna kommer ju trilla av snart om det ska fortsätta såhär...
 
Senare kommer det upp Amsterdambilder!

25 november 2012

Det har varit tyst här ett tag nu, mest för att jag och Emil varit i Amsterdam! Sjukt fin stad och skönt att komma bort några dagar. Desto mindre skönt för mina fötter som blev väldigt trötta men det har gått över.
 
Just nu är jag på ganska dåligt humör, har ont i huvudet och måste plugga lite inför seminariet imorgon. Känner mig jävligt osugen.
 
Lovar att det kommer upp massor med bilder från resan här senare, kanske inte idag...

16 november 2012

Hej!
Idag ska jag försöka plugga utan böcker. Jag beställde några av böckerna på litteraturlistan förra veckan men de har inte kommit än... Jag klickar varje timme på "spåra paket"-länken jag fått i bekräftelsemailet men det händer typ ingenting. I morse skickades det från Morgongåva, det är fan fem mil. Nu borde det ha kommit fram. Nästa gång jag beställer kurslitteratur tänker jag betala så Posten får skiten. Det går snabbare men ombudet ligger längre bort. Men en cykeltur dör ju faktiskt ingen av.
 
Ikväll ska jag och Emil gå ut och äta! Jag längtar! Ska se till att jag är ashungrig.

Julklappar

Nu börjar det bli dags att kirra julklappar. Woho! Jag älskar julen och kommer nog alltid att längta efter den, så länge jag lever! Tycker det är så himla mysigt med pynt och att baka (äta också, hehe). Jag sitter just nu och planerar julklappar till mina äldre syskon. Vet inte om storasyster kanske tittar in här ibland så jag håller mig på säkra sidan och skriver inte vad det blir ;)
Känner mig i alla fall sjukt sugen på att börja fixa inför julen redan nu! Men det är lite tidigt fortfarande...
 
Just nu är jag i Älvsjö men ska åka tillbaka till Uppsala i eftermiddag. Var tvungen att ta en trip tillbaka såhär mitt i veckan eftersom jag glömde passet... Suck... Jag tänkte i alla fall gå förbi Panduro och köpa lite glitter och sen ska jag fixa mina naglar! Och annat pyssel! :D
 
Gud (on du finns): Kan du fixa snö på julafton? Det blir ju mycket bättre då...
 

15 november 2012

Heeej!

Idag är det tre hela år sedan jag och Emil blev tillsammans! Tiden går sjukt fort men det känns ändå som att det alltid varit såhär, haha! För att fira ska vi äta på restaurang imorgon!
 
Den här bilden på mig är helt frukansvärd men desto bättre på Emil, så jag bjuder på den!

9 november 2012

Mycket blogg igår, lite blogg idag.
Jag har kommit hem till Älvsjö, ikväll kommer syskonen hit och käkar middag! Nu är det ett tag sen man såg dem så det är på tiden!

Har inte så mycket att rapportera om idag. Kanske kommer något mer senare...


Nagelexperiment...

Jag hade tråkigt i söndags så jag tänkte att jag kan ju fixa naglarna! Kollade på lite Youtubevideos för inspiration och så slutade det med ganska "vintriga" naglar. Mörkblått nagellack från Essie och vitt glitterlack från Depend som jag haft sen Gustav Vasas storhetstid.
 
Man målar helt enkelt nageln med blått först och när det torkat "duttar" man på det glittriga på tipparna med en svamp. Inte Karl-Johan utan en make-upsvamp. Funkar säkert med Karl-Johan också men han blir nog inte så god att äta sen.
Blomman är ett klistermärke, så skillad är jag inte.
Avsluta med ett genomskinligt topplack i så många lager du vill. Jag tog två för det blir rätt skorvligt på ytan.
Blev ändå helt okej för att vara första gången!
 
Jag hade beställd guldigt glitter från Nelly. Idag fick jag paketet med ett läppstift men tydligen var glittrer slut! Faaan vad trött man kan bli! Ska tydligen få tillbaka 44 kronor till mitt konto men jag har en stark känsla av att det kommer ta låååång tid... Skit.
 
Förresten är det sjukt svårt att ta lite charmiga bilder på sina egna händer när man är likblek (genomskinlig) så ha överseende.
 
 

Badrumshyllan

Det var kaos i hyllan i badrummet. Kaos. Hittade ingenting och det slutade med att jag bara kastade in sakerna för jag orkade inte riktigt bry mig längre. När jag var på IKEA köpte jag en grym "låda" på badrumsavdelningen. Godmorgon heter den. Nu kan jag helt plötsligt hitta saker igen och när jag ska sminka mig är det bara att ta ut låda och ställa den på toastolen. Skitbra. I love it.
 
Före...
 
Efter...
 
 
 

Fars dag-kuvert!

Nu har jag gjort klart kuvertet som pappa ska få på söndag!
Alla kan göra ett, bara sök på origami på Google eller Youtube och följ intruktionerna noga så har man det! Eller så laddar man ner origamiappen (Origami 3D tror jag den heter), det  finns det inte jättemånga olika sorter men ändå några bra! De sakerna jag gjort till det här kuvertet har jag tagit från origamiappen. Gillar själva kuvertet, det är snygg form på det på baksidan :)
 
Jag tänker nog köpa ett presentkort på SF så kan han ta med sig mamma och gå på bio :)
 
 

8 november 2012

I mitt hus är de besatta av ventlilationen. Mest för att det tydligen har varit radon i huset så de måste se till att det vädras ut. Idag ska det komma en ventilationsnisse "med anledning av en trasig fläkt i din fastighet". Jag vet inte vad det är för fläkt men om det är ventilen som sitter i köket som inte fungerade när jag flyttade in för två år sedan så är de rätt sent ute. Den fungerar och har fungerat ända sen vi gjorde rent den, för två år sedan. De verkar alltså vara lite sega i vändningarna. Det kan ju också vara en annan fläkt som sitter någon annanstans i huset för jag skulle inte kalla en lägenhet för "fastighet". Någon gång mellan 8.00 och 15.30 ska de komma, i sann hantverkaranda.
 
Jag undrar hur man kom på att man ska börja jobba med ventilation? Rörmokare samma sak. Elektriker kan jag på ett sätt förstå, man kan ju få saker att fungera och sladdar kan ju vara kul... Det är väl egentligen det med rör också. Ser dock inte charmen med ventilation.

@#!?&%!

Åååååh, nåt riktigt kukdåligt har hänt med designjäveln! Men jag orkar inte fixa det nu!
 
Killing me softly...

Ger upp

Nu får det vara nog med pappersvikande för idag.

Vet inte vad jag ska göra istället. Har ingen lust med något direkt... Det slutar antagligen med kolla på film i sängen.
 
Imorgon kommer Emil hem från USA! ÄNTLIGEN! Vi har FaceTimeat då och då men det är ju inte samma sak som att ha människan bredvid sig. Det ska bli skönt att ha honom hemma igen :)
 
Jag har väl inte sagt att jag är ledig den här veckan? Jag är ledig den här veckan. Eller, vi hade en föreläsning i måndags och jag tror att kursen kan bli kul. Har vägrat läsa något det känns inte som att det kommer ge någonting just nu, känner att jag behöver vila hjärnan efter tre veckors intensivt pluggande.
 
Jag kör nog på sängen och film faktiskt.
 
Såhär gör man en rosett som jag gjorde tidigare, det är inte så fruktansvärt svårt om det ser ut. Tur att det går att stänga av ljudet i videon... Jag följde inte den här men det är samma grej.
 

Lite senare...

Det tog lite längre tid med de här korten än jag trodde. Eller det blir egentligen inte kort, utan kuvert, men fint blir det. Här kommer en sneak peek på kuvertet till papsen. Blev inte riktigt nöjd med skjortan så kanske gör en ny. Sen. Pappret jag använder är lite för tjockt också så det är rätt svårt att vika. Köpte pappret på IKEA igår, skitbilligt. 50 spänn för massa färgade papper! Jag övar en gång i alla fall innan jag gör sakerna "på riktigt".
 
En rosa-lila slips eftersom vi alltid skämtar om att pappa borde ha en slips eller skjorta i den färgen. Det skulle aldrig hända.

7 november 2012

Imponerad över att det fortfarande är folk som läser när jag inte är så aktiv. Sorry folks! Ska bättra mig :)
 
1. OBAMA vann valet och tack gode jävla Gud för det.
2. Igår tog jag steget och åkte till IKEA. Inte magsjuk än!
3. Daaaamn vad det stinker vitlök om mig. Åt hummus till lunch.
 
Idag har jag börjat fnula på lite roliga kort till fars dag som är på söndag! Glöm inte! ;)
Efter att jag laddade ner origamiappen för ett tag sen så har jag testat en massa olika sorter och hittat några som passar till fars dag. Tänkte göra ett kort till mamma också eftersom hon fyller år sista november. Ja, det är ett tag kvar men när jag ändå håller på så! :)
 
Här är några test-grejer jag gjort! Ska sätta igång på färgat papper nu! Bilder kommer!

Precious

Efter städningen la jag mig i soffan och tittade på film på telefonen (I ♥ Netflixappen). Det blev Precious. Har tänkt se den länge men kände att jag skulle behöva vara på humör för att orka med den.
 
Precious handlar om en tjej som blivit våldtagen och fått två barn med sin pappa. Mamman är förjävlig och hon har svårt att skriva och läsa. Hon får möjligheten att börja på en ny skola och till slut så går det lite bättre i livet.
 
Hemsk men bra film. Fruktansvärd faktiskt. Men det är ju tur att det inte bara finns onda människor i världen!
 
 
 

4 november 2012

Tjao!
Idag är jag rätt så pigg!
 
Dagens planer:
  • Diska (har inga rena tallrikar, bestick eller glas)
  • Städa (skräp överallt!)
  • Kanske åka till IKEA...
Fick dock en varning av Natha om att åka till IKEA eftersom hennes kompis blev magsjuk efter att ha varit där... Om jag håller mig borta från smittohärden (barn) kanske jag klarar mig? Springer genom leksaksavdelningen? Har munskydd? Spritar hela kroppen efter besöket?
 
Jag har inte varit magsjuk sen jag var liten (om jag någonsin varit det?). Kan inte komma ihåg senast...
Får väl känna efter hur mycket av min friskhet jag vill riskera under dagen...
 
Nu ska jag ta tag i disken...
 
Såg det här avsnittet förra veckan så kom att tänka på att det passade ganska bra till det här inlägget, haha.
Älskar Family Guy för att det är så jävla random!

3 november 2012

Tjaa!
Tentan gick nog inte så bra... Är förberedd på det värsta. Jag pr i alla fall godkänd på mitt PM! Med ett litet plus till och med, haha!

Igår var det fest! Jag började med att köpa en ny klänning för jag kände att jag behövde någonting nytt. Ska visa sen någon gång ;)
Vi käkade pizza, drack öl (några (inte jag) shottade tequila och får skylla sig själva, hehe) och gick sen in till stan. Planen var först att gå till Värmlands men det blev Östgöta nation istället. Helt okej kväll! Det slutade med att jag och en kille från klassen som jobbar på Värmlands gick dit sista timmen i alla fall! Vi satt mest och pratade efter att ha testat dansa halvnyktra i två minuter. Roligare när man är lite mer påverkad...

Idag har jag inte rört mig en meter. Har kollat på Gossip Girl och ätit godis. Sjukt skönt att veta att man inte kan göra någonting som har med skolan att göra!

Imorgon tänkte jag vara lite mer aktiv. Diska allt i köket, kanske ta den där cykelturen till IKEA som jag skulle gjort för tre veckor sen. Och så får vi se vad som händer.


2 november 2012

D-dagen.
Ligger i Emils säng och tittar på TV. Halv 7 kom sopbilen, precis nedanför Fönstret står containrarna... Och nu blåser de löv vid kyrkogården. Lite ljud på morgonen är ju alltid trevligt!

Tänkte spendera förmiddagen med att gå lite på stan och sista-minuten-plugga.


Oopa!

Nu är jag hos Emil! Han är fortfarande i USA så jag är själv. Har varit hos Natha och pluggat igenom ALLT! Okej inte allt, men det som känns viktigast. Om det kommer något om Marx och Hegel är vi köööörda!

Det är många som uppdaterar Facebook och Instagram med tentafestbilder och jag känner att jag kommer vara SÅ värd festen imorgon! Har inte varit så taggad på fest på åtminstone två veckor! ;)

Ska snart sussa så att jag kan panikplugga imorgon förmiddag.


Ett charmigt inlägg

Har så jävla tråkigt. Ska snart bege mig till Natha. Vi ska plugga och äta middag.

Förstår att mi tycker att jag är väldigt charming på de här bilderna. Jag håller med.


 

Omotiverad

Skulle behöva ha någon som kör lite peptals för mig. Ett "du-måste-plugga-du-har-ju-tenta-imorgon"-talk. Men jag har ingen lust. Jag bara längtar tills det är över och jag får dricka öl och sen inte röra en fena på hela helgen. I alla fall på lördag för då räknar jag med att vara bakis! Vad hände med mig och "jag blir aldrig bakis"? Nu är jag det jämt. Även utan alkoholintag haha...
 
Att göra idag:
  • Plugga
  • Köpa öl
  • Köpa ett läppstift jag har velat ha länge men inte köpt än
Skulle vilja köpa något nytt att sätta på mig imorgon men jag tror att det blir lite stressigt. Tror inte jag kommer köpa någon öl eller läppstift idag heller. Jag tror det blir så att jag åker till stan imorgon innan tentan för jag kommer nog inte kunna plugga hela förmiddagen så då kan jag lika gärna kötta idag. Men det går ju dåligt... Djup suck.

1 november 2012

Har haft en rätt seg och jobbig morgon. Vaknade av mardrömmar och sen tittade jag på Vakna med the voice. De pratade om mobbing och folk skrev på Facebooksidan om hur de blivit mobbade och att ingen hade brytt sig eller reagerat. Det känns som att de historier där någon vuxen faktiskt gjorde någonting föll bort lite... Jag blev i alla fall sjukt deprimerad. Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna hjälpa mina framtida elever så att de inte ska känna att det är hemskt att gå till skolan...
 
På senare tid känns det som att jag hört så mycket om vad som är svårt med att vara lärare. Här är några exempel:
  • Hantera mobbing
  • Att ha klasser som är utmanande
  • Sätta betyg
  • Handskas med föräldrar och bråkiga elever
  • Allt man gör förutom att undervisa
Det känns som att det bästa med att vara lärare glöms bort...
  • När man förklarar något och de fattar...
  • Man kan väcka ett intresse
  • Ha roligt i klassrummet(!)
  • Få elever att tycka om det man gör (och en själv!)
  • Och allt annat som hör till att jobba med ungdomar
När jag varit på VFU (praktik) så har jag sett mobbing, haft en fruktansvärt jobbig klass och försökt sätta betyg. Jag har inte haft någon föräldrakontakt men jag har sett hur mycket annat lärarna gör än faktiskt undervisar. Trots att mycket verkar så fruktansvärt jobbigt så längtar jag tills jag kan börja jobba! Bara 2 3/4 år kvar... Nästa termin har jag VFU igen, ska försöka hamna på Gransäterskolan igen, trots att det är bra att se andra skolor så trivs jag bra där.
Hihihi