Minuten...

Sitter hemma i Älvsjö med mamma och pappa och kollar på Minuten. Det finns inget vettigare. Det som är roligt med Minuten är själva tävlingarna som pågår i max en minut åt gången. Runt tävlingarna är det fem minuters jävla skitsnack som jag blir TOKIG på! Håll käften och kööör för fan!


Usch!

Ville bara tala om att jag hatar mina kläder! Ska bränna hela skiten! Ge mig pengar att köpa nytt för! NU!

 


Påsklov!

Yesss nu är det påsklov i en vecka då!

Ska snart slänga ner kläder och smink i väskan och dra till Stockholm. Snart. Först slappa lite! Ikväll ska jag börja baka tårta till farmor som fyller hela 85 år imorgon! Tänk vad mycket hon sett och varit med om. Sett tekniken utvecklas men fattar inte ett skit haha! Kommer ihåg för några år sen när hon funderade på att ta en datorkurs för pensionärer. Hahaha. Nej. Sorry men hur mycket, noggrant och pedagogiskt man än förklarar och visar så hänger hon inte med så hon klarar sig finfint utan dator.

Vädret är lite obestämbart idag. Det har hittils snöat, regnat, varit molnigt och strålande sol. Regnet passade på att komma när jag cyklade från skolan. Väldigt trevligt.


Idag cyklade jag en annan väg till skolan än jag brukar. Träffade en kille från klassen på vägen så vi cyklade tillsammans, så frågade han om jag brukar cykla upp för grusbacken. Jaaaa det brukar jag, nästan hela vägen! Det tyckte han var starkt jobbat men så jobbigt är det ju inte. Tills vi svängde vänster istället för höger och jag fattade att han menade monsterbacken. Fan heller att jag cyklar upp för den! Jag klarade en bit sen var jag andfådd i typ en kvart. Vältränad tjej. Jag kör nog på vanliga vägen i framtiden...


30 mars 2012

Ingen pigg morgon. Vaknade för en halvtimme sen och var sjuuukt kissnödig så jag var tvungen att gå upp för att kunna somna om. Nu kan jag inte somna om i alla fall. Skit.

Idag ska jag till skolan för sista gången på flera veckor eftersom det är Vfu efter påsk. Efter det ska jag åka hem till Stockholm!

Ska försöka somna om en stund till. Lär ju inte funka.


Att bli lärare

Ja det här med att bli lärare har ju inte direkt varit ett drömyrke för min del när jag var liten. Då var det balettdansös, cirkusprinsessa, hemmafru, tolk, reseledare och barnmorska, bara för att nämna några saker. Sen, i tvåan på gymnasiet kom jag på idén att bli lärare. Under hela min uppväxt har det varit det enda jag aldrig skulle kunna tänka mig att jobba med. Tänk att behöva stå framför en klass med ungar som bråkar och inte är det minsta intresserade av vad du säger. Men tänk också att stå framför en klass med ungar som är helt upptagna av lektionen och tycker att det du säger faktiskt har en mening och är roligt!
Den känslan!
Alla lektioner och allt man gör kommer ju inte vara på topp hela tiden. Men just nu så känner jag mig sjukt taggad på att gå ut på VFU efter påsk! Trots att vi har en massa jobbiga uppgifter så känns det ändå som att jag kommer att lära mig något av den här kursen. Jag vill ut och testa det som föreläsarna säger och få lära mig någonting jag faktiskt kommer att ha nytta av resten av mitt liv!

Skolverket driver en kampanj just nu som heter För det vidare. Det behövs fler bra lärare (kan väl alla hålla med om) och jag ska bli grym! Jag lovar mig själv och alla framtida barn att jag ska sluta innan jag blir en surkärring och göra något annat så att jag kan vara glad hela livet! Det finns för många surgubbar och tanter till lärare som alla hatar. Som Bosse som jag hade i matte i ettan på gymnasiet. Tänk dig jultomten med blå näsa och gula, tjocka naglar. Han var totalt ointresserad av att lära oss något. Sen fick i Per i tvåan. Världens bästa lärare! Fy vad arga vi var när han bestämde sig för att sluta på Brännkyrka och byta skola! När de bästa lärarna flyr så är det illa.
Jag har haft många bra och dåliga lärare men det tråkiga är att en av de sämsta jag haft var nyexad. Jag ska aldrig bli som hon, som skriver hela tavlan full med text och beordrar oss att anteckna. Eller från over-head. Trååååkigt.




29 mars 2012

Oops nu har jag glömt att blogga. Har inte gjort så mycket roligt så ni som läser har absolut inte missat något i mitt liv. Jag har varit på föreläsningar, ätit mat, sovit och kramat lite på min pojke. Inget mer. Kul va? Inte jätte. Snart är det påslov! Vilket betyder plugga. Roligt. Det med.

Vilket tråkigt liv jag har just nu. Jag ska återgå till att plugga nu.

26 mars 2012

Hej!
Idag är det måndag och jag börjar inte förrän 14 med en introföreläsning på tre timmar. Fattar inte vad som kan ta så lång tid...

Är hos Emil och tittar på Efter tio. Malou är nog den sämsta intervjuaren jag hört. Hon avbryter hela tiden och ställer bara ledande frågor... Blir mest irriterad av att titta på det men lite roligt är det ibland ändå...


Ritar!

Jag satte mig ner och började rita för en och en halv timme sen. Tänkte försöka mig på min första "riktiga", kompletta teckningen sen jag började (försöka) vara lite mer seriös. Om den inte blir skitful lägger jag kanske upp den här. Har lite svårt att visa andra vad jag gjort, det känns lite pinsamt ibland. Perfektionsist-Petra.

Måste försöka lägga upp lite bilder, det är lite trist med bara text i en blogg men jag tar ju inga bilder! Sämst! Får väl bli bättre. På mycket ska jag bli bättre! Jag har inget som jag är riktigt bra på. Eller... Jag tycker ju att jag är grym på att:

  • Dansa
  • Sjunga
  • Leva mig in i sånt jag gör (typ cyklar = rider)
  • Dagdrömma
  • Få idéer jag aldrig kommer till skott med att göra
  • Komma ihåg vad jag drömt under natten

 

Det var det. Som jag kommer på nu i alla fall. Och egentligen är jag verkligen inte bra på att sjunga. Eller dansa. Framförallt inte sjunga.


25 mars 2012

Nu är jag hemma efter att ha gått runt en stund på stan med Danni för att sedan vinka av henne vid stationen. Vi har haft en mysig helg, inte gjort så himla mycket trots att vi var rätt taggade igår eftermiddag och köpte fyra liter vin! Vi drack en tetra äppelvin haha. Vi shoppade lite på dagen och på kvällen kom Emil hit och vi tittade på Är du smartare än en femteklassare. En mellanstadielärare var med och tävlade. Hon var skitdålig.

Nu när jag är ensam ska jag slipa och olja in mina köksbänkar och kanske måla om det där köksskåpet. Eller så tar jag det en annan dag för jag måste krångla ut spisen från sin plats men det är lite trångt...


24 mars 2012

God morgon!
Igår kväll kom Danni hit och vi började helgen med att köpa sushi och promenera hem till mig för att äta den och dricka cola! Vi var trötta så vi la oss tidigt så idag är vi pigga och glada.
Nu håller vi på och fixar oss för en dag på stan. Om molnen kunde försvinna skulle det vara superbra. Men det är rätt varmt i alla fall så det är kanske inte hela världen om det inte är strålande sol.

Jag ska köpa skor idag. En massa färgglada ballerinaskor. Och kanske några fler. Får se vad jag hittar för fiint. Inte för att jag brukar hitta fina saker men man kan ju alltid hoppas.


Skatteåterbäring!

Har just deklarerat. Jag trodde att jag knappt skulle få något tillbaka på skatten men jag kommer få över 4000 spänn! :D Faan vad skönt!

Jag har fortfarande inte städat, ska börja nu. Segt.


23 mars 2012

Hej alla glada! Idag är jag bakis. Det är sällan jag blir riktigt bakis, blir mest sliten och det brukar gå över efter några timmar.
Det var en väldigt rolig kväll igår på Orvars (korvars). Vi drack (en aning mycket för min del) och snackade skiiit! Tycker att det är kul att man börjar lära känna folk i klassen lite bättre nu så då är det lite trist att vi ska ut på VFU snart. Men vi ses ju igen efter det :)

Nä. Snart ska jag rycka upp mig och städa för ikväll kommer bästa Danni hit! :D

Piskat tenta!

Sisådärja då är jag hemma igen då! Satt ändå i tre och en halv timme. Med skrivkramp utav bara helvete! Åstadkom i alla fall 12 sidor totalt och tror nog ändå att det borde räcka till ett godkänt! Skönt det känns nurå!

Snart är det tentafeeeest på Orvars som gäller! Innan dess ska jag byta kläder, fixa mig lite och keka lite kek. Det kommer bli rrrroligt! Fullt.

Fiskpinnar på ingång.

22 mars 2012

Shiiit tentaångesten har inte infunnit sig än och jag känner mig lite för lugn. Tror jag.
Jag och två tjejer från klassen satt i skolan till lite efter 11 igår och pluggade. Och gjorde annat hehehe... Vi var de sista som lämnade byggnaden. Tomt. Eko. Nada. Men det kändes i alla fall som att jag faktiskt lärde mig lite! Tur att man pluggar till lärare och att alla studenter är så pedagogiska ;)

Tentan börjar 14. Jag ska läsa igenom den cirkulerande sammanfattningen igen. Jag hoppas att det kommer gå bra. Så jävla tråkigt att göra omtentor.

Våår!

Nu ska jag bestiga min järnhäst och färdas till skolan! Termometern visar 23 grader (i solen - no shit) och jag kommer vara sjukt svettig när jag kommer fram. Men det är fräscht.

Jag tänkte ta en egobild och lägga in här men jag är för blek. Hoppas på att få lite färg under dagen.

21 mars 2012

Gooodmorgon!
Veckodagen heter onsdag och jag har tentaångest. Har absolut inte pluggat tillräckligt men igår fick jag en fet sammanfattning av en kille i klassen som jag ska läsa igenom. Lite senare ska jag till Blåsenhus och plugga med två från klassen tänkte jag. Har lite svårt att koncentrera mig hemma och framför allt när jag sitter själv.

Solen skiner och det är hela 10 grader ute! Det ska bli ännu varmare underdagen och det är ju störtskönt! Vilket jävla uttryck - störtskönt.

Frrrrrukost.

Tentaplugg

Så jävla tråkigt! Jag vill ju spela spel, gå ut och gå, skrapa färg från köksskåpet, måla om dörrkarmen, dammsuga, byta sängkläder, superskura badrummet, dricka öl, äta pizza och verkligen inte plugga. Men jag vet ju att om jag inte pluggar så blir det omtenta utan att passera Gå. Lika bra att fortsätta... Snart...


Här är min palm (eller vad det nu är). För en vecka sen såg det ut som att den helt gett upp hoppet men nu är den glad igen! Tomaten som man ser lite av i bakgrunden har växt om min citron. Fan vad grym jag är på att odla. Odlarn.

 

Nu måste jag återgå... Suck.

20 mars 2012

Tjaa!
I helgen var jag hemma i Stockholm! På fredagen kom storasyster och Wilma och åt middag :) i lördags slappade jag på dagen och gick ut och drack öl på kvällen!
Söndagen gick åt att sova, titta på längdskidor på tv och plugga körkortsteori.

På torsdag har jag tenta/or. Kurserna heter Identitetsformering och Flerspråkighet. Flerspråkighetskursen har faktiskt varit väldigt intressant ju längre in i den man kommit. Handlar om flerspråkiga barn och ungdomar i skolan och hur man kan använda sig av den. Eller inte hur egentligen. Snarare vad som är bra att tänka på... Undrar om jag någonsin kommer stöta på ett: "såhär gör man" i lärarprogrammet. Inte speciellt troligt. Idag och imorgon är det plugga som gäller bortsett från 80 minuters övningskörning nu på förmiddagen.

Höpp!


Scroll

Nu fattar jag hur man scrollar men det funkar ju inte varje gång så jag gör väl nåt fel. Skit.

16 mars 2012

Jag är lite frustrerad. Sitter vid en mac. Har lite svårt att fatta. Dessutom är det inte ett svenskt tangentbord så jag får gå på känsla var jag är van vid att allt sitter och det funkar ju helt okej. Det tog bara 10 minuter innan jag fattade att det vad ett amerikanskt tangentbord. Jag är snabb.
Fattar inte hur man scrollar och det är jävligt irriterande.
Idag åker jag hem till huvudstaden över helgen! Imorgon blir det öl!
Har tenta på torsdag och det känns faktiskt helt okej. Bättre än flera andra tentor jag haft i alla fall och det är ju alltid något.
Stör mig på att jag inte kan scrolla.

Första dagen utan dunjacka!

Idag körde jag på skinnjacka istället för dunjacka! Jag skippade vinterstövlarna och körde på tygskor. Vilken befrielse! Så jävla skönt att kunna röra sig fritt!

Ska nog äta fiskpinnar till middag och göra chips av potatis i ugnen men jag har ingen remouladsås! Måste köpa! Eller något liknande. Fish n' chips it is! (Tänker inte fritera pommes frites. Fettigt och osigt).

Ska spendera kvällen med att läsa en nyinköpt bok och göra uppgiften som hör till den. Yesss.

12 mars 2012

Gooodmorrgon, goodmorrgon (på göteborska)!
Vaknade kvart över sex idag också men ligger än så länge kvar i sängen och myser. Ganska mycket omysigare utan sällskap men det hade i alla fall sovit vid den här tiden så det spelar ingen roll.

Dagen:
10.15: Övingsköra
13.15: Seminarium
Resten av eftermiddagen: skriva uppgift med arbetslaget

Undrar om jag kommer behöva ha matlåda till middag. Man vet ju aldrig hur lång tid det tar att skriva ihop den här uppgiften vi har men det borde inte ta såå lång tid. Hoppas jag.

Nu upp å keka frulle!


Gröööt

Har nu läst klart de fem texterna som ska diskuteras på seminariet imorgon. Min hjärna är full av "invandrarbarn" och en massa flerspråkighet. Nu ska jag snart sova. Imorgon ska jag fortsätta läsa. Att jag aldrig lär mig att plugga i tid.

Hurtbulle!

Har varit ute och powerwalkat och sprungit! Och jag märkte att jag faktiskt orkade längre och lite "hårdare" än vad jag gjorde första gången! Samma sak har jag märkt med armhävningar, det går framåt! Dessutom vägde jag mig förra helgen när jag var hemma i Älvsjö och då visade det sig att jag gått ner två kilo! Nu under helgen har jag ätit chips och godis så det kan jag ha gått upp igen haha! Och jag bakade kakor i veckan. De är slut.

Vad tjock jag känner mig nu trots att jag varit duktig haha! Jag älskar söta saker. Kommer alltid att göra det. Jag kallades för "Bullen" ibland av mamma och pappa när jag var liten (och gör fortfarande?). Jag älskar allt med vetemjöl och socker.

Kärlek.


En potatis

Vad värdelöst det känns att koka en ensam liten potatis. Men jag behöver ju inte mer än en och det är inte så gott att äta en överbliven, mikrovärmd potät senare heller. Så det får bli en ensam ändå.

Jag börjar känna av den här riktade reklamen som poppar upp på lite olika hemsidor. Har idag för första gången försökt hitta en vettig sida att jämföra bilförsäkringar upp. Nu får jag bara sådana förslag... Så intressant är det ju inte...

Måste dessutom nämna att jag avstod från att köpa en klänning och ett par shorts från Nelly, eftersom jag ska köpa mig en bil. Alla pengar jag har kommer säkert behövas haha! Ska försöka vara så ekonomisk som möjligt, för jag har faktiskt presentkort på flera affärer som jag kan köpa kläder ifrån och då känns det bättre :)

Nu ska jag bara vänta på att potatisen ska koka och sen ska jag keka lite kek.

11 mars 2012

God solig morgon!
Solen skiner, termometern visar 10,6 grader hittills (i solen) och jag sitter här framför nyhetsmorgon och vaknar till. Tyvärr så verkar det inte handla om något roligt idag så jag överger nog det snart och övergår till lite plugg! Woop woop! Men jag får skylla mig själv så. Lite senare ska jag nog ta mig ut och powerwalka/jogga! Det är ju som sagt strålande sol och det verkar hålla i sig flera dagar framöver! Wohooo!

Igår var det Melodifestivalfinal. Loreen vann med över 30 procent av rösterna! Och jag ville ju att hon eller Danny skulle vinna och jag tyckte så synd om Danny som kommit tvåa två år i rad och såg jättebesviken ut, såklart :(

Har bokat teoriprov och uppkörning nu så dags att börja plugga på riktigt! Det här med att plugga trippelt är inte supersmidigt. Har nämligen tenta på två kurser samtidigt och sen är det ju körkortet. Superkuwl.

10 mars 2012

God morgon. Det är en sjukt ogod morgon. Igår var jag hos Natha och firade hennes födelsedag, en mycket trevlig tillställning! Jag drack lagom mycket öl och gick hem tidigt. Idag vaknade jag halv sju med en öken i munnen och kan inte somna om. Jag vill sova! Jag vill också ha läsk, godis, pizza, donken och en massa andra tjockissaker! Men just nu blir det svårt att få tag på det. Så jag ligger kvar här i sängen i några timmar och väntar på att min kära bojfränd ska vakna. Jag är inte uttråkad redan.


Halkbanan - check!

Nu är jag hemma från dagens strapatser ute i ingenstans!
Det var skitkul att få testa att köra fort och sen bromsa hårt och dessutom fick vi köra själva, ensamma i bilen, vilken jävla befrielse! Har bara kört med pappa och körskoleläraren så det kändes lite ovant men mycket lugnare. Jag lyckades få en tillsägelse om att jag körde för fort på transportsträckan också, oops. Nu har jag klarat av det i alla fall! Bara uppkörning och teori kvar då! Mitten på april - yes sir!

Nöjd.


7 mars 2012

Tjooo!
Jag sitter återigen och väntar på att tiden ska gå. Ska ju köra halkbanan på Gillinge idag så bussen från Uppsala går halv tolv. Nu vet jag inte riktigt vart jag ska ta vägen för jag är färdigfixad och lite nervös! Vet att det inte är något att vara nervös för, det är ju inte så att man kuggar direkt! Men ändå. Hjärtat slår lite fortare än vanligt. Och så börjar jag tänka på att jag är den enda som kommer dit och så ska jag köra själv och att bussen inte kommer eller att jag tagit fel på vart busshållplatsen är! Vilken jävla fjant!
Och så måste jag äta något men jag är inte alls hungrig just nu! Vilken problem man har!




Hoppas det blir roligt.

Yeesssss

Har fått tillbaka PM:et som skrevs i specialpedagogikkursen och jag fick fan VG! Helt otroligt jag trodde knappt jag var godkänd haha! Skönt att känna att man är bra på någonting i alla fall (=ordbajs.)!

Tiden går sjukt långsamt och jag har ont i huvudet, igen. Måste lära mig att dricka vatten. Och inte bara när jag borstar tänderna.

5 mars 2012

Måååååndaaaaag (slow motion).

Så sjukt seg. Slapp, trött och efterbliven. Måste tagga till lite.
Var i skolan på förmiddagen och försökte lära mig något på seminariet. Jag orkade inte. Så jag lärde mig nog ingenting.

Jag sitter hemma och ugglar och väntar på att klockan ska bli halv fyra för då ska jag ut och övningsköra! Nu börjar det faktiskt flyta på bra :) Jag kommer nog inte hinna ta körkortet innan påsk i alla fall för alla provtiden är tagna och jag har tenta veckan innan så det känns lite tight. Men veckan efter påsk ska jag försöka hitta en bra uppkörningstid :) Förhoppningsvis.

Nu ska jag plugga lite!

5 mars 2012

Måååååndaaaaag (slow motion).

Så sjukt seg. Slapp, trött och efterbliven. Måste tagga till lite.
Var i skolan på förmiddagen och försökte lära mig något på seminariet. Jag orkade inte. Så jag lärde mig nog ingenting.

Jag sitter hemma och ugglar och väntar på att klockan ska bli halv fyra för då ska jag ut och övningsköra! Nu börjar det faktiskt flyta på bra :) Jag kommer nog inte hinna ta körkortet innan påsk i alla fall för alla provtiden är tagna och jag har tenta veckan innan så det känns lite tight. Men veckan efter påsk ska jag försöka hitta en bra uppkörningstid :) Förhoppningsvis.

Nu ska jag plugga lite!

4 mars 2012

Heeeeeeeej!
Så sjukt seg. Oavsett hur lite jag sover eller hur sent jag lägger mig har min kropp bestämt sig för att jag ska vakna innan sju varje dag i en vecka ungefär. Lite tröttsamt.

Jag skulle boka teoriprov och uppkörning men det finns inga tider när jag vill att det ska finnas tider. Skit. Det blir kanske körkort efter påsk ändå om jag inte lyckas få tag på en strötid :(

Euphoria!

Måste öka takten lite här så att jag hinner ut i solen innan den går ner haha! Men jag har ju fastnat framför spotify och Loreens låt Euphoria, tycker den är förjävla bra!

Jag vill ha en biiiil! Har faktiskt funderat på hur mycket det skulle kosta att ha en skitbil tillsammans med Emil och dela på kostnaderna. Men det blir troligen för dyrt ändå. Om jag skulle ha ett extrajobb kanske men det blir nog lite tight...

En sånhär skulle man ha att cruisa runt i! Endast 490 000 spänn! När jag blir rik så...

2 mars 2012

Då var det mars då! Solen skiner, fåglarna kvittrar (antagligen) och det är freitag! Jag fick helg i onsdags och igår slappade jag bara. Fick nån konstig illamåendeattack mitt på dagen när jag planerat att åka till hufvudstaden så stannade hemma. Men idag ska jag åka! Först ska jag bara diska och städa lite. Och packa men det går ju skitfort.

I helgen ska jag vara barnvakt och plugga. Plugga skola och körkort.

Höpp!