19 december 2012

Idag är det julklappsshopping och julpyssel som gäller! Paket ska slås in, godis ska göras och väskor ska packas. På lördag bär det av hem till Stockholm och på fredag ska jag och Emil fira jul, minijulafton.
 
Måste förbereda mig mentalt inför det här. Måste planera min rutt genom Gränby centrum för att få en så effektiv julklappsinhandling som möjligt. Jag ska helst hinna plugga litegrann innan dagen är slut så det måste gå fort!
 
Återkommer senare....

18 december 2012

Tjaaa!
Har varit i skolan och pluggat. På vägen hem stannade jag på Willys för att handla lite. Köpte en säck potatis på 5 kg för att det var så billigt. Det var stört jobbigt att bära hem maten, när plastpåsen gick sönder på parkeringen (alltså precis utanför affären) tappade jag hoppet. Jag krigade hem i alla fall.
 
Ikväll ska jag julpyssla och sova tidigt för imorgon är det julklappsshopping som gäller. Planen är att köpa alla klappar imorgon så att jag är klar med det!
 
Det är så jävla kallt i min lägenhet. Har på mig långkalsoner och mjukisbyxor, den varmaste tröjan jag har och en filt. Och jag fryser fortfarande... Mysigt värre.
 
Webcambilder är alltid lika snyggt.

17 december 2012

Idag var jag på det sämsta seminarium som någonsin ägt rum. Ingen fattade var läraren frågade om. Hon fattade inte vad vi försökte förklara för henne. Jag skrattade åt förvirringen och hela innehållet på två timmars jävla diskussioner kan sammanfattas med "Det beror på". Ska skriva det på tentan. Lätt maxpoäng på den frågan.
 
Har inte bloggat idag för jag har inte hunnit helt enkelt. Det kommer jag garanterat inte göra imorgon heller för då ska vi förbereda två seminarium varav ett äger rum imorgon och det andra på torsdag. Onsdag är LEDIG! Det innebär en fett stressig dag med julklappsshopping. Skönt med stress, då känner man att man lever!
 
"Shit va triiist!" Tänker du nu. Jajamen, och jag ska göra't.
 
En stämningsfull bild till ett ostämningsfullt blogginlägg om nada.

16 december 2012

Idag är det tredje adveeeeeent *sjunger*
Men det spelar inte så stor roll vilken advent det är för jag har ingen adventsljusstake.
 
Idag har jag pluggat (börjar bli tjatigt) och gjort chokladkola! Har inte hunnit smaka än men jag misstänker att de är asgoda, eftersom jag har gjort dem.
 
Ska överraska lite nu och berätta att jag ska fortsätta plugga. Fan vad tråkig tjej. Men för en gång skull är jag duktig. Det tråkiga är att allt kommer på en gång. Eftersom jag skjuter på det hela tiden. Ska försöka hitta något roligare att blogga om i veckan!

15 december 2012

Idag har jag pluggat. Det är lite lättare att sätta sig och läsa en bok än att plugga till tenta. Av någon anledning. Har avverkat en av böckerna som ska läsas i helgen. Det är egentligen inte en hel bok till kvar, utan 3 eller 4 kapitel men ändå ;)
 
Sen kommer Emil hit! Tjoho! Har inte träffat honom sen i söndags så tycker det är dags nu!
 
Har verkligen inget att skriva om, haha. Att läsa om hur mycket (eller lite) jag pluggar är ju sketatråkigt, får styra upp det där.

Trött i benen

Jaaaa. Nu har jag skrivit tentan. Det är lite osäkert hur det går. Den här var nog lite svårare än den förra. Två frågor är det sjukt oklart om jag får några poäng på haha... Men om jag har tur har jag ordbajsat bra.
 
"Är Sverige en konsoliderad demokrati?..."
Vad i helvete är konsoliderad?! - Tänkte jag när jag satt där. I en halvtimme satt jag och letade i huvudet efter var jag hade hört ordet men jag kom inte på det. Mitt svar blev i alla fall: Ja, Sverige är en konsoliderad demokrati.
50 % chans på en poäng i alla fall! Jag hittade på lite vad det betyder och svar på resten av frågan men  det var heeeelt fel.
 
Ikväll ska jag äta lussebullar, dricka varm choklad. Jag är sjukt trött i benen efter IKEA-turen. Det tog lite längre tid att gå än jag trodde. Ca 50 minuter. Enkel väg. Jag har fått dagens motion i alla fall!
 
 
 

14 december 2012

Kommer det någonsin sluta snöa? Inte alls mig emot, så länge det blir vår också! Så sjukt mycket bättre med snö, tänk om det hade varit plusgrader, då hade det regnat oavbrutet i två veckor istället och hur julmysigt skulle det vara på en skala mellan 1 och 10? -5 tycker jag.
 
Idag är det omtenta och sistaminutenplugg som gäller. Sjukt tråkigt. Det värsta är att jag måste plugga i helgen också till nästa veckas seminarium. Men tänkte göra lite andra saker också... Ska förbi IKEA efter tentan eftersom det ändå är i närheten och kirra lite julklappar och inslagspapper.
 
Fortfarande bebislen i ansiktet efter gårdagens ansiktsmask! I'm impressed!
 
Utanför mitt fönster när första riktiga snön kom. Det är mycket mer nu...

Honung + kanel = babyrumpa!

Okej honung och kanel ger inte en massa babyrumpor från ingenstans men om man blandar ihop ingredienserna så kan dina (precis som mina) kinder bli lika lena som en babyrumpa!
 
Ingredienser:
3 msk honung
1 tsk kanel
 
1. Blanda.
2.Sätt in i mikron i 20 sekunder ungefär. Det blir ganska varmt så känn efter innan du smörjer in ansiktet.
3.Lägg på "masken", vänta i 10 minuter och tvätta sedan bort med ljummet vatten. Jag masserade huden samtidigt som jag sköljde och eftersom kanelen bildat små korn så blev det en skrubb också!
 
Masken ska tydligen hjälpa mot akne för att honung och kanel är tydligen bakteriedödande(?) på något sätt. Jag tyckte mest att det var ganska skönt att ha någonting varmt i ansiktet som luktar gott och som huden blir superlen av!
Jag är ju inte känd för att ha den där strålande hyn (som jag önskar att jag hade) så jag testar ibland såna här hemmakurer för att kanske göra hyn lite finare, utan att spendera en massa pengar! Det kan ju inte skada i alla fall.
 

En djup, uttråkad suck.

Idag har jag pluggat lite mer än igår. Och igår pluggade jag lite mer än i tisdags. Det går alltså framåt skulle man kunna säga. Jag har till och med läst igenom min gamla tenta och insåg att jag faktiskt fick mer poäng på den än jag trodde, så nu känner jag mig inte helt värdelös haha! Hade missat att räkna en sida...
 
Har pratat lite med Danni också. Vi borde ju faktiskt bli bättre på att prata oftare. Jag vet att jag är sjukt dålig på att ringa... Fy mig! Får bättra mig helt enkelt :)
 
Ska ta en promenad och få in lite frisk luft i lungorna så blir jag nog lite piggare!

13 december 2012

Saaanka Luciiiiaaaa!
 
Nu på morgonen har jag krigat lite med julklappar. Jag gör en halsduk till mamma och det tar ju sin lilla tid. Har tittat på Musikhjälpen samtidigt och nu har de fått in 3 miljoner! Sjukt bra! Jag har bidraget med 50 kronor genom Scouternas insamling. Det är inte mycket men jag har inte så mycket pengar heller... Men någonting kan nog alla ge!
 
Nu ska jag in i statskunskapens värld.

Julönskelistan

I år har jag haft lite svårt att komma på saker att önska mig i julklapp.Det slutade med de här sakerna i alla fall. iPhoneskalen har jag valt ut några som jag tyckte var snygga och så får brorsan ta det han tycker var roligast. Den vit-gröna saken är en lökhackare. En Alligator. Eftersom ögonen svider utav bara helvete så kändes det som en perfekt julklappsönskan.

Jag gjorde collaget på pixlr.com, det fanns ju en massa roliga saker man kunde göra! Skitkul att roa sig med såhär på kvällskvisten.
 
 

Längtar till våren!

Tjoho vad pepp jag blev på vårterminen! Hahaa!
Det är egentligen inte helt sant att jag längtar till våren för jag gillar snö och framför allt JULEN! Men efter nyår så kan det bli vår tycker jag.
 
Har just surfat mig till att en examination på geografin kommer vara en exkursion (typ fältstudie) i Sunnersta och det låter ju skitkul! Titta på stenar och naturen! Sånt som inbitna scouter gillar ;) Har inte hittat någon litteraturlista för kursen heller och bara det gör ju att man blir glad!
Ekonomin verkar desto köttigare men inte så farligt med litteratur där heller, drygt 1000 sidor!
 
De här bilderna kommer upp när man söker på "exkursion" på Google - scouter allihopa! Måste se till att jag har kängorna och scoutskjortan på mig så får jag säkert godkänt på en gång!
 
Nu har jag fått lite energi så nu ska jag plugga till tentan på fredag! Som jag varit sjukt dålig på de senaste dagarna! Fy mig.
 
 
 

Antagningsbesked

Nu har halva Facebook talat om att antagningsbeskeden för våren har kommit. Smidigt sätt att veta när man ska gå in och kolla, haha!
Nu har jag våren planerad: nationalekonomi, kulturgeografi och VFU! Tjoho! Tror det kommer bli en bra vår och längtar framför allt till VFU:n!
Har en stark känsla av att nationalekonomin kommer bli köttig, men förhoppningsvis kul! Jag var en av de ytterst få som gillade ekonomi i skolan... *Geek*
 

12 december 2012

12-12-12 idag! Jag inledde dagen med ännu ett spännande avsnitt av julkalendern! Så sjukt bra. Jag kommer ihåg att jag var asrädd för greven när kalendern gick första gången 96. Sjukt obehaglig! Ännu värre var det i datorspelet! Man visste ju aldrig vad som skulle komma bakom nästa hörn! Måste leta reda på spelet, vi kan ha kvar det hemma!
 
Idag är det plugga och föreläsning som gäller. Ska börja med att äta lite frukost...

En trogen tjänare

Nu har min dator snart fyra år på nacken. Fick den i julklapp 2008 och jag har använt den flitigt sen dess. Den funkar fortfarande skitbra och är inte alls seg, vilket är sjukt imponerande med tanke på att jag har spel och har haft rätt mycket bilder och framför allt musik som fyllt hårddiskarna till max. Förra året fick jag en extern hårddisk så det har lättat lite på trycket för min kära gamla Acer.
Idag har jag hört ett nytt konstigt ljud ifrån den - som ett tåg på avstånd... Det ska nog inte vara så.
När jag orkar ta fram dammsugaren ska jag testa dammsuga vid fläkten på undersidan och se om det gör någon skillnad för det låter sjukt mycket om den...
 
Trots att datorn är gammal så funkar den faktiskt bra. Jag tänker inte köpa en ny förrän den dör, men det känns som att den kan hålla ett bra tag till.
Nästa dator kommer i alla fall bli en tunn jävel (den jag har väger typ 3,5 kg...). Vet inte riktigt om jag vill ha en Mac eller om jag fortsätter med Windows. Gillar inte riktigt det jag sett av Windows 8 och jag kan verkligen inte Mac (som jag uttryckt frustration över här tidigare) men det lär man sig väl. Alla vänner jag har som gått från Windows till Mac säger att de aldrig kommer gå tillbaka till Windows igen... Så det är väl bättre. Antar jag.
 
 

Acer Aspire s7? (Med pekskärm!)

MacBook Air?
Asus Zenbook?
 

Akrylnaglar

Jag har den senaste tiden blivit lite besatt av att fixa naglarna. Jag känner mig mycket "piffigare" med lite glitter och sånt än när jag bara har vanligt nagellack på hela nageln.
Det började med att jag såg lite snygga bilder på Instagram (det finns ju hur mycket nagelgrejer som helst där) och sen dess har jag kollar på Youtube och fått inspiration. Jag har köpt glitter på Panduro och de senaste veckorna har jag testat lite olika "designs".
 
Här om dagen kom jag in på några videoklipp där en tjej visade hur man gör akrylnaglar. Nu vill jag också göra såna. Man kan köpa startkit från Sverige men de kostar över 500 spänn. Därför gick jag in på eBay för första gången idag. Det finns aaaaaasmycket för aaaaaslite pengar. Mest från Kina. Det jobbiga är att jag fattar inte riktigt om det är auktioner eller om man köper på en gång...
Dessutom fattar jag inte riktigt om man behöver UV-lampa till akryl eller om det bara gäller för gelenaglar. Ska googla lite mer så återkommer jag. Kanske ska önska mig det i julklapp också? ;)
 
 Det ser ju inte såå svårt ut! Med lite övning så...
 

iPhoneskal...

Har lite svårt för det där med skal till iPhone för den är ju så mycket snyggare utan. Jag har ändå haft ett billigt skitskal på omjag skulle tappa den. Nu har Emil äntligen (efter att jag krigat) lyckats bända loss det eftersom det är för litet och satt dåligt (eller bra beroende på hur man ser på saken...). Jag vill ändå ha ett skal på ifall den skulle råka trilla ur fickan någon gång. Jag har inte tappat den från hög höjd mer än från soffan och när man ligger i sängen så får jag den i ansiktet ibland. Såhär:
 
Jag tänkte nog önska mig något skal av brorsan i julklapp. Vet inte om de hinner komma fram till jul från USA men de här ligger i alla fall rätt högt upp på önskelistan! Sushibitarna är ju så sjukt söta! Man kan köpa dessa och många andra tryck på threadless.com. Society6.com har också sjukt många olika skal (prints och t-shirts också) men det är dyrare att beställa därifrån. Det tillkommer ju en del frakt också...
 

11 december 2012

Julkalendern tar upp mycket av min hjärna just nu. Det är så spännande! Om du inte sett den än tycker jag verkligen att du ska göra det! Speciellt om man tittade på den första från 1996. Det är mycket man känner igen! Och den heter ju inte Grevens återkomst för intet ;) Sitter och läser på Flashback och ser vad folk tror kommer hända...
 
Funderar på att kolla på gamla versionen på Youtube (igen) men jag hinner inte. Jag skulle verkligen få sjukt dåligt samvete så jag väntar med det.
 
Det blir inget Stockholm i helgen som jag tänkt för jag måste plugga till nästa veckas seminarium. Kan inte göra det nu i veckan pga. omtentan på fredag.

10 december 2012

Tjao!
Har haft lite svårt att uppdatera. Har inte orkat sätta på datorn på över en vecka (bortsett från lite julmusik till lussebullebaket) och blogg.ses skitapp har kraschat hela tiden den senaste veckan. Förstår inte hur en app kan vara så värdelös. De borde styra upp det där snart.

Idag och resten av veckan pluggar jag till den OTROLIGT spännande omtentan i statskunskap på fredag. Ser inte fram emot det. Men på två andra omtentor jag gjort i andra kurser har det ju slutat med vg så det är väl bara att tänka positivt... Men jag får faktiskt skylla mig själv att jag inte klarade tentan, jag pluggade helt enkelt inte tillräckligt mycket. Den som säger något annat blir jag faktiskt bara irriterad på...

Igår fixade jag naglarna lite juligt. Kanske tar lite finare bilder med kameran sen men här är en instagrambild så länge.


Progress!

Fönsternissarna har varit här och justerat och allt gick finfint!
 
Just nu sitter jag och pluggar, yes en fredagskväll! Mest för att jag väntar på att Emil ska komma. Har just upptäckt att jag bara har tre kapitel kvar i köttboken på 750 sidor så det känns sjukt bra! Sen ska jag försöka mig på världens segaste bok. Har läst några sidor men det är helt fruktansvärt jobbigt skrivet. 
 
 

7 december 2012

Idag ska de komma några nissar och smörja mina fönster. För det första kommer de mellan 7-16. Jag gick alltså motvilligt upp klockan 7 för det skulle kännas sjukt jobbigt om jag vaknar och de står här och fixar. De har inte kommit än. Men jag kikade genom titthålet i dörren för en dryg timme sedan och då stod det tre snubbar där och jag antog att de skulle till grannen.
Kan de inte bara komma nu så att jag kan sova en stund? Att vara trött och plugga gör att jag vill sova NU.

På tal om plugg ligger jag som vanligt efter men har hämtat in lite de senaste dagarna.

Återkommer.


5 december 2012

Idag är det snöstorm och hela Facebook rasar. Alla är bittra över att det snöar. Inte jag! Trots att jag faktiskt gått hem från skolan, vilket tar 30 minuter.

Jag kan förstå att folk är sura över att pendeln och tunnelbanan inte går i Stockholm. Ger man sig ut i bilen får man skylla sig själv. Det är nog jävligt jobbigt att cykla, därför väljer jag att gå. Jag har ju möjlighet till det.

Visst, det är jobbigt att det blåser och man blir helt blöt i ansiktet men det är faktiskt inte kallt ute, om man klär på sig ordentligt. Gör man inte det får man också skylla sig själv.

Ja, jag är också bitter idag, på andra människors bitterhet, inte på vädret, eftersom vi faktiskt inte kan påverka det på något sätt.

Jag tog en fin bild på universitetshuset i morse innan föreläsningen :) (måste ju väga upp gnället med något fint)


4 december 2012

Hallo!
Snön och vintern är kvar! Jag hoppas att det kommer vara kvar över jul men det känns som att det säkert kommer hinna smälta bort dan före dan till ära.

Julkalendern i år är grym! Mysteriet på Greveholm - grevens återkomst. Kanske är det just för att det är Greveholm som lockar men jag tycker faktiskt att det är lite kul trots genusfjantet i början.

Mina favoritjulkalendrar:
- Sunes Jul (1991, sett i efterhand för det är nog svårt att gilla något när man bara är fyra månader)
- Greveholm (1996)
- Pelle Svanslös (1997)
- Kaspar i Nudådalen (2001, han är ju så söt!)
- När karusellerna sover (1998)
- Pettson (1993, sett i efterhand)


3 december 2012

Tja!
Igår var jag på julmarknad i min kära gamla högstadieskola. Det är alltid så mysigt att gå på kårens julmarknad och jag hittade en sudokubok till pappa som han plöjer igenom just nu. Och en liten julklapp :)

På kvällen träffade jag några av Abrashfolket och drack öl. Därför mår jag pissdåligt idag. Tror att jag fått något mer än bakfylla men det är nog mest bakiskänsla faktiskt. Har legat i sängen hela dagen och har försökt överväga att plugga men det har inte gått. Nu mår jag lite bättre så ska ta tag i det nu.

Tentan jag gjorde för en månad sedan - jag failade som väntat. Det visade sig dock idag att jag faktisk fått maxpoäng på en delfråga, den enda jag faktiskt fattade haha. Så det känns lite bättre nu. Dessutom är kursen godkänd eftersom jag blev godkänd på min PM. Konstigt system, men bra!

Nu ska jag läsa lite så att min seminariegrupp inte blir arga imorgon. Det handlar om klass, ganska intressant.