Så trött...

Är så fruktansvärt trött på att plugga nu. Jag var på biblioteket hela eftermiddagen men halva tiden var det gaaanska ofokuserat... Men kul!

Nu ligger jag i sängen och är helt slut men jag ska fortsätta plugga. Kommer somna. Men jag ska kriga!

Känner hur en mördande träningsvärk är på G också. Toppeeeeen!


Det här med ögonlaser

Jag hatar att ha glasögon. De är i vägen, de blir smutsiga, jag känner mig inte speciellt snygg i dem heller. Jag känner mig helt enkelt inte bekväm i att ha glasögon.
Jag hade linser i ungefär två år tills ögonläkaren berättade att det inte passar mig. Nu får jag ha endagslinser någon gång ibland, när jag festar alltså.
 
Det skulle vara så fruktansvärt skönt att slippa de där extra ögonen jag har i ansiktet! Ögonoperation är enda lösningen. Det tråkiga är att jag tror att jag inte är en bra kandidat. Det visade sig nämligen att jag har en tunn "fukthinna", och därför återfuktar sig inte ögonen riktigt som de ska. Som grädde på moset har jag konstiga "knottror" på insidan av ögonlocken. Inte bra. Därför får jag inte ha linser, jag kan förstöra ögonen och det vill jag ju inte. Man har ju bara två...
Förhoppningsvis kommer de här problemen att försvinna om ett tag, när jag inte har linser under en längre tid.
 
Memira har gratis undersökning men jag tror att jag ska vänta med att gå dit tills mina ögon mår bra igen. Men hur lång tid ska det ta? Och om jag har torra ögon då också kommer jag nog inte få göra laser, alltså får jag ha glasögon hela livet. Mår dåligt bara jag tänker på det.

 
Googlade på "ögonlaser" för att hitta en kul bild. Jag kräks. Så äckligt. Den som vill se en bild kan få söka själv... Fy fan.

 
 
 

31 oktober 2012

God morgon! Solen skiner, fåglarna kvittrar (kanske) och frosten ligger kvar på marken.
Jag tycker alla årstider har sin charm, så länge det är "riktig" vinter med snö och inte slask är vintern faktiskt väldigt fin. Våren är ju grym eftersom det blir varmare och det kommer löv på träden. Sommaren behöver jag inte ens förklara och hösten har sina färger :)
 
Idag är det alltså plugg som gäller. Jävligt variationsrikt! I helgen får ni läsa om annat än skola, jag lovar!
 
Jag började dagen med att träna lite här hemma. Hade ingen lust att ta mig och och springa. Har laddat ner några "träna-själv-appar" som faktiskt verkar väldigt bra! Det var jobbigt i alla fall... Det känns som att jag kör allt eller inget när det gäller träningen... Har ju inte gjort något ordentligt på en och en halv vecka. Jaja, ingen är perfekt. Känner att jag behöver lite inspiration.
 
Målbilden? Hihihi... Är det här verkligen en kvinna?

Go'natt

Japp, klockan är tio i tio och jag är helt slut. I huvudet om inte annat. Den där huvudvärken har kommit igen (jippi!) och jag känner inte att jag kommer åstadkomma något vettigt om jag pluggar mer. Det får bli dubbel köttning imorgon helt enkelt. Då ska jag faktiskt lämna lägenheten och bege mig till biblioteket och försöka få ut något vettigt av mina klasskamrater.
 
Önskar jag hade en smexig bild på mig själv att lägga upp här. Men just nu så är jag pretty uncharming so to speak. Så det får bli en video på något helt annat istället!
 
 

Det här klipper kommer aldrig bli tråkigt! Stackars Daniel som inte kan fler frukter på B! Förstår hans reaktion, klart man vill vinna en LP eller ett kassettband! Gubbjävel! 

Ryggsäck

Jag gick in på Dannis blogg och såg den här väskan. Sjukt snygg! Klickade mig vidare till "köpsidan" och såg priset. 1300 kronor känns lite för mycket för mig just nu... Kanske blir något att önska sig i julklapp! Kan inte bestämma mig för vilken färg jag tycker är snyggast, grön eller röd? Jag tror på den gröna. Är rädd att jag skulle tröttna på rött och det här är ju en väska man kan ha hela livet nästan :) Det finns en snygg blå också men jag utgår ifrån att det är den färgen Danni vill ha och det känns ju roligare att ha en egen färg. Ska leta runt lite efter andra modeller som liknar den här men ni märker ju, jag har blivit kär!
 

Skitdag!

En riktig skitdag i pluggväg har det varit. Har fan inte kommit en meter. Inte ens centimeter! Har försökt läsa, svara på gamla tentafrågor, seminariefrågor, läst powerpoints men jag får inte in något i huvudet. Sitter och stirrar på skärmen! Det här är dåligt, måste verkligen bli klar med den här delen idag annars kommer det bli SJUKT stressigt senare. Vill verkligen inte bli tvungen att göra omtenta. Det suger verkligen.
 
Måste rycka upp mig nu.
Hihihi

Ont i axeln

Har de senaste två veckorna haft sjukt ont i höger axel. Jag känner att det är stelt och att det finns några muskelknutar som skulle behöva masseras ut ordentligt. Det jobbiga med det här är att spänningarna sprider sig till nacken och huvudet. Det blir inte bättre av att jag sitter vid datorn nu heller så igår fick jag lite panik och var tvungen att lägga mig på golvet en stund för jag visste inte vart jag skulle ta vägen, haha.
 
Nu är alltså frågan - hur kan jag få bort det? Har en vetepåse men vet inte riktigt om det hjälper. Ska testa under dagen.
 
 

30 oktober 2012

Idag är jag helt slut. Beror nog delvis på att jag vaknar så okristligt tidigt och går därför och lägger mig tidigt. Igår däckade jag i sängen 21.30. Vaknade inte en enda gång och vaknade 6.20. Har allstå varit vaken i fem timmar redan. Vad har jag åstadkommit? En kort men snabb springtur (fruktansvärt jobbig) och tre mackor till frukost. Inget plugg ännu allstå. Ska börja nu. Idag är det internationell politik som står på schemat! Tror inte jag lämnar hemmet idag heller... Det känns bra att vara hemma idag.
 
Så seg i huvudet.

Sex timmar!

Idag har jag pluggat i ungefär sex timmar i effektiv tid! Jag är imponerad över mig själv! Jag har förhoppningsvis lärt mig någonting dessutom! Nu ska jag ställa upp några av gubbarna bredvid varandra och jämföra dem... Sen ska jag äta någonting, är sjukt hungrig!
 
 
En jämförelse: Hobbes har utsläppt hår. Locke natuliga lockar. Rousseau inte så natuliga lockar.
Hobbes är den enda med skägg, formrakat dessutom. Högt hårfäste har han också.
Locke har stor näsa.
Rousseau har polokrage.
 
Med den här teoretiskt väl underbyggda jämförelsen lär jag få VG på tentan.
 
Jag är så trött. Stå ut.

 

FaceTime!

Idag har jag testat FaceTime för första gången! Skitkul ju! Emil är i USA och vi pratade på Skype och kom på att vi måste testa och det funkade skitbra! Ljudet blev bättre och bilden på Emil blev bättre. Känner inte att jag är speciellt sexig idag så jag var inte så charmig. Men det funkade! :D
 
Nu måste jag plugga igen. Fy mig som gör annat!

29 oktober 2012

Tja!

Idag är det återigen tentaplugg som gäller! Det flyter på rätt så bra just nu så får se om jag åker till skolan sen och sitter där. Det jobbiga är att min dator inte är supersmidig. Tre kilo och ingen datorväska försvårar transporterna. Så det kanske är lättast att sitta hemma helt enkelt. Får se hur jag känner senare!
 
 
Ska nog ta mig till Willys och köpa någon frukt eller nåt som jag kan äta på. Har en massa morötter men det kanske blir lite trist i längden.

Welcome home, son

Nu är det snart läggdags för min del. Men först tänkte jag tipsa om den här låten för er som inte hört. Den har varit med i Nikons reklam så den känns säkert igen. Sjukt bra i alla fall!
 
 

Kaos...

Jag har spenderat kvällen med att rita. Massor med olika saker. Det började med att jag skulle rita lite öron. Kul, eller hur? Sen hittade jag en video på tuben med en kise som ritade drake, det ville jag också göra, tills jag inte orkade göra fjäll längre. Sen spårade det lite. Gjorde två näsor, gissa vilken jag blev nöjd med haha...
 
Allt ser så annorlunda ut när man skannar in det också, det blir mycket ljusare. Här har ni i alla fall. Jag har sjukt svårt för att visa andra vad jag gör men jag får väl börja släppa lite på det där :)
 

Nu kanske ni undrar varför ett öga är lite snyggare än alla andra? Det är ett högeröga och det har jag nog tränat lite mer på under föreläsningarna.
Man kan ju också fråga sig varför det är en segelbåt där. Underifrån dessutom. Inte så ofta man ser segelbåtar underifrån.
Det fula fejset är jag som lackade lite. Detsamma med de feta läpparna.
 
Kanske ska göra sånt här lite oftare?
 
 

28 oktober 2012

Nämen hörrni! Vad kul att det är några (med betoning på några) som fortfarande kommer hit och läser när jag gör inlägg!
 
Något tråkigt är att jag tentapluggar nu. På fredag smäller det. Innan dess ska jag banka in lite politisk teori (om en massa gubbar), internationell poltik (konflikter och sånt), svensk- och skolpolitik (hur sveriges politiska system ser ut) och till slut jämförande politik (olika länder). 3000 sidor allt som allt. En baggis! Imorgon ska jag träffa två killar från klassen och försöka ta oss igenom del för del. So much fun!
 
Jag dör! Planen är att plugga på tentafrågor och seminariefrågor. Att göra på något annat sätt känns bara komplicerat...
Här är en fråga från en gammal tenta: Diskutera skillnader och likheter mellan Hobbes, Lockes, och Rousseaus kontraktsteorier.
Nej tack.


Looking forward to it... 
 

25 oktober 2012

Har haft lite svårt att koppla bort skolan den senaste tiden. Det betyder inte nödvändigtvis att jag pluggar dygnet runt, för det göra jag verkligen inte. Men jag lägger ner mycket mer tid än någonsin på det i alla fall.
 
Lämnade in det sämsta jävla skit PM jag någonsin skrivit i måndags. Helt värdelöst. Jag skäms. Så sjukt dåligt skrivet! Aja, jag kan ju trösta mig med att jag inte är den enda som skrivit ett (en?) dålig PM. Läser igenom de andra i ventileringsgruppens just nu. Imorgon ska vi prata om allas bra och mindre bra saker. Jag har aldrig gjort det med PM, bara uppsats. Uppsatser är det lite mer att prata om... Om man säger så.
 
Gud vad tråkigt för er att läsa om vad jag gör i skolan. Jag ska bespara er det. Men å andra sidan är det inte jättekul att läsa om att jag städar, lagar mat och tittar på TV den övriga tiden jag inte pluggar. Måste hitta inspiration igen. Har dessutom slarvat med träningen. Det går inte så bra för mig just nu känner jag...
 
Vilket deprimerande inlägg.

22 oktober 2012

Shame on me!
Idag är det PMinlämning och jag har 3-4 sidor kvar att skriva. Min plan var att göra klart igår men jag var bakis. I lördags var jag ute och festade, 04-släpp på V-dala nation. Har fortfarande bakissmak i munnen men hoppas det försvinner efter frukost.

Hoppas jag har något kul att blogga om när den här perioden är över!


16 oktober 2012

Hej bloggen. Tyvärr så blir du bortglömd när jag går in i pluggmode. Lämnar jag pluggmode får jag inga pengar så jag måste läsa. Snart skriva också, när jag kommit på om vad.

Lovar att skriva intressantare inlägg när den här perioden är över.


Trött på mig själv...

När jag är klar med läsningen för idag ska jag baka bröd. Den stora frågan är nu: vad har jag gjort med receptet? Det jag hade var ju grymt och nu verkar det som att jag måste leta reda på ett nytt. Skit.


En rubrik

Jag gjorde kålpudding till lunch för att bli av med den enorma vitkålen jag köpte för en dryg vecka sedan. Det blev inte riktigt som jag trodde men den går ner :)

Just nu ligger jag i soffan och laddar om för att plugga. Hade tänkt börja med PM-texterna men jag vill avsluta de böcker jag börjat på så jag får skjuta lite till på det hela. Vill vara ledig, haha...


15 oktober 2012

God morgon!
Ligger i sängen och lyssnar på regnet mot fönsterbläcket. Tycker det är rätt mysigt.

Emil sover som en stock och jag börjat bli hungrig...

Idag ska jag gå på en föreläsning och resten av dagen blir det plugg. Läsa, läsa, läsa - börjar bli så jävla trött på det. Dessutom måste jag komma på vad jag ska skriva för PM till nästa måndag. Det handlar om didaktik och samhällskunskap men jag har inte kommit på någon frågeställning. Ska titta på litteraturen idag och får förhoppningsvis lite idéer.

I fredags var jag "barnvakt". Väldigt odramatiskt, hon tittade på film och vi åt godis framför Bolibompa efter maten. Och jag klappade på Sala som älskar mig :)


12 oktober 2012

Igår blev det inte mycket bloggande. Ni överlevde nog!

Idag ska jag åka till Stockholm och på eftermiddagen ska jag hämta systerdotter på dagis och så ska vi hänga hela kvällen :)

Först blir det frukost och tvätta håret, det känns helt strävt och konstigt fortfarande efter att jag hade volympulver i det i lördags. Ösch.


11 oktober 2012

Gäsp.
Idag och imorgon är jag "ledig" (igen) men jag ska plugga. Läsa. Börjar tröttna lite.

Har drömt ångestdrömmar igen, det har blivit mycket av dem på senaste tiden, ogilla.

Nu ska jag gå upp ur sängen och käka lite frulle!


Herre vad göllit!

 
Det här är typ det bästa och gulligaste jag sett på sjukt länge! Blev ju helt gråtig!

De Vet Du - Fucka ur

Jag hörde om De Vet Du för första gången i somras på nyheterna. Konstigt sätt att få reda på sådan här typ av musik men jag tycker de gör jävligt sköna låtar och roliga videor! Helt klart värt att se till exempel Badboy och Bågar utan glas också! 
 
 
Nu har ju jag rätt så skön humor.

10 oktober 2012

Tjaao!
Idag har jag varit i skolan på ett ganska bra seminarium! Trodde faktiskt inte att statskunskapen skulle vara så rolig som den faktiskt är :)

Nu degar jag i soffan och ska nog fortsätta göra inget speciellt idag...


Blåklint i oktober

Var ute i trädgården i Älvsjö i söndags och fotade lite. Såhär slutade det med blåklinten. Inget proffsjobb direkt men ganska fint ändå!
 

Guldlock!

Pluggpauspysslet bestod av att jag målade några lock på gamla glasburkar med lite överbliven guldfärg. Helt vanlig hobbyfärg som jag tror är köpt på Clas Ohlson. Får se hur bra det håller och jag tror att det säkert blir bättre om man köper sprayfärg eller något men det blev helt okej :) Nu ser man i alla fall inte originaltrycket och bäst föredatumen på locken längre och det är ju alltid något!
 

Pluggpaus

Sitter och svarar på seminariefrågorna. Inte så kul. Men jag kanske lär mig någonting. Om inte annat att folk som skriver böcker om skolpolitik gärna använder sig av samma personer som referenser. Kursen i våras hade till exempel mycket litteratur som även författarna till Skolpolitikboken jag läser nu. Lite tjatigt blir det men det är väl ett tecken på att jag lärde mig något förra terminen! Kanske.
 
Jag har gjort ett litet pausprojekt men några glasburkar - visar sen hur det blev! :)

Pengar

Som den fattiga student jag är så har jag börjat skriva upp allt jag köper. Jag borde egentligen ha börjat förra året men jag hade väl ingen lust att göra det men nu känns det nästan lite roligt! Lite smått deprimerande också men det känns rätt bra att se svart på vitt vad man faktiskt har lagt pengarna på.
 
Till exempel har jag köpt:
Mjölk för 96 kronor (dvs 13,5 liter!)
Kurslitteratur för 1260 kronor (fy fan)
Tågresor till Stockholm för 600 kronor
Godis för 20 kronor (woho!)
 
All mat har gått på 1000 kronor och då känns det lite sjukt att 100 av dessa små kronor är lagda på mjölk... Ska nog börja dricka mer vatten till maten så kan jag göra något roligare för mjölkpengarna.
 
Känner mig faktiskt väldigt duktig som gör det här! Jag tycker inte ens att jag lagt ut så mycket onödiga pengar heller, lite saker måste man ju få köpa till sig själv utan att må dåligt.

9 oktober 2012

Idag känner jag mig sjukt sliten och helt svag i kroppen. Med lite huvudvärk på det. Så det blir plugga hemma idag och hoppas det är bättre till imorgon!


Amsterdam

Yes, i slutet av november åker jag och Emil till Amsterdam!
Sitter just nu och läser på en informationssida om staden och jag blir mer och mer sugen på att åka, helst nu!

 
Det verkar vara en så himla mysig och fin stad med sina kanaler och färgglada hus (och skyltfönster, hehe).
Tydligen så cyklar folk som idioter och det kan ju inte skilja sig så mycket från Uppsala bortsett från att det är lite mer tättrafikerat.
 
Vi ska bo på ett helt nybyggt hotell så hoppas det är okej. Å andra sidan ska man väl bara dumpa sina saker där, sova och duscha så det spelar ju inte så stor roll egentligen.
 
Jag längtar! Planerar att ta en jävla massa bilder med systemkameran!
 

8 oktober 2012

Tror att jag håller på att bli sjuk. Är helt slut i kroppen. Har försökt att plugga idag men jag däckade direkt efter att jag ätit lunch och sov i tre timmar. Tre timmar! Jag har ändå sovit typ 10 timmar i natt! Herregud. Pensionär eller sjukdom.
 
Hade något vettigt att skriva men nu har jag glömt det. Ska försöka svara lite kort på seminariefrågorna. Ska träffa Natha imorgon och förbereda oss lite inför onsdagens seminarium. Är så fruktansvärt oförberedd och min "plugga-ikapp-vecka" har ju inte hjälpt ett skit.
 
Återkommer.

7 oktober 2012

Hej. Jag är så jävla trött.
Solen skiner idag också, ett mirakel har skett! Synd att jag har huvudvärk och måste plugga.

Igår på festen var det väldigt trevligt, ganska "lagom" stämning. Vi spelade spel och pratade. Och rundpingis. Jag sög.

Idag hade jag tänkt gå på scouternas kårstämmma men jag måste plugga först så vi får se hur det blir med det. Har varit på några stämmor tidigare och första gången var när jag var 15 tror jag. Då var det typ det tråkigaste i världen men nu tycker jag att det är rätt okej. Kanske för att man fattar vad som sägs haha...

Plugga var det ja...


6 oktober 2012

För andra dagen i rad är det soligt! Herregud vi kommer alla att ha ett överskott på D-vitamin... Eller så har vi inte det.

Idag ska jag tagga inför ikväll! Fekke! Okej jag är redan taggad så behöver inte bli mer men i alla fall!

Ska ta en promenad med mina föräldrar och gå till lite olika butiker här i Älvsjö. De har arrangerat något som heter "Love your locals" som går ut på att alla lokala butiker har lite erbjudanden och så för att locka fler kunder. Rätt bra grej, det finns ett bageri, en delikatessbutik och en (svindyr) inredningsbutik men man kan i alla fall gå dit och titta för att ha något att göra :)

Ska ta mig en tur till Skärholmen och gå på systemet. I Fruängen håller de på och bygger om så de har återgått till det gamla kösystemet. Värdelöst.

Hejåhå!


Vart ska vi?

Jag och Emil har bokat en resa i november... Längtar! :D 
 
 
 
 

5 oktober 2012

Tjaaaaa!
Idag skiner äntligen solen! Det gör ju att man blir på bra humör!
 
Idag ska jag på en föreläsning om skolpolitik och sen tänkte jag åka till Stockholm direkt så slipper jag åka så mycket fram och tillbaka. Kanske tar en liten tur på stan och köper ett par höstskor för mina tygskor är rätt värdelösa när det är blött ute.
 
 
Tycker den här videon är så skön! Bandet dör och några kineser får dem att göra konserten i alla fall haha! Asiterna kirrar biffen.

Jävla kanelbulledag

Guud kan folk sluta lägga upp superkonstnärliga bilder på sina jävla kanelbullar på Instagram och Facebook?! Jag fattar att alla äter kanelbullar idag! Men inte jag.

Jävligt irriterande.


4 oktober 2012

Regnig morgon som vanligt.

Jag är ledig idag också så jag ska även idag plugga. Har bestämt att jag ska kriga mig igenom en bok idag, ca 200 sidor men börjar jag nu så kanske jag klarar det? Har nämligen ännu en bok att läsa innan helgen är slut...

Imorgon ska jag åka till Stockholm för på lördag ska jag på födelsedagsfest hos en kompis som jag känt i hela 15 år! Haha det är nästan hela min livstid! Det bästa är att de allra närmsta vännerna jag har, har jag känt i mer än 10 år!
Festen är en maskerad och jag har fixat utklädnad som jag ska hämta hos storasyster imorgon eller på lördag. Kommer bog bli grymt och jag sergeant emot det!

Kötta bok. Sveriges politiska system, inte så jobbigt som det låter faktiskt!


Att välja kurser

Ja det här med att välja kurser till våren visade sig var mer korkat än jag trodde. Det går 30 högskolepoäng på en termin. Jag vet att jag ska läsa nationalekonomi och VFU (praktik). Men sen är det 7,5 poäng kvar av terminen. Det går att välja mellan kulturgeografi och juridik. Jag har hört från en i klassen att eftersom vi är på VFU under juridikperioden kan vi inte läsa juridik. Allstå måste vi läsa kulturgeografi efter VFUn. Problemet här är att jag inte är säker på om det är såhär - eftersom det inte står någonstans att det är så. Jävligt oklart.
 
Oavsett så kommer ett framtida problem: När ska jag läsa juridik? Ja, det blir väl efter att jag tagit min examen! Eller så får jag läsa dubbelt, och vem vill det?
Ytterligare ett problem med det här är ju att samhällskunskapslärare inte hinner läsa juridik - men de ska undervisa ungdomar om det. Helt sjukt egentligen. Jag har ju (utan att skryta alltför mycket) lite koll på just det området eftersom jag faktiskt läste en jävla massa juridik på gymnasiet (juridikinriktning) men det har ju långt ifrån alla.
 
Så. Trött. På. Lärarprogrammet. Det suger.
 
Jaja, jag söker en massa kurser så blir det nog skitbra till slut. Tar med historia C också bara för att.
 
 
 
 
 
 
 

3 oktober 2012

Idag är jag ledig vilket betyder att jag pluggar. Tyvärr är jag så sjukt trött idag så jag har somnat flera gånger. Jag var ute och sprang i morse i förhoppning om att bli lite piggare men nej... Är hungrig hela tiden också trots att jag ätit ordentligt till både frukost och lunch. Jobbig dag...


Läser...

Jag läser och läser men det känns inte som att jag kommer någonstans. Tog nyss en "paus" och pratade i telefon i 45 minuter. Oops! Nu har jag bytt bok också för att få lite variation. Svensk utrikespolitik. Ganska intressant egentligen, förutom kapitlet om miljöpolitik, det kan jag sammanfatta såhär:

Sverige har en bild av att vi är jävligt bra och framstående när det gäller miljöpolitiska frågor eftersom vi fick anordna Stockholmskonferensen 1972. Men egentligen gör vi inget viktigt.

Nu återgår jag till boken.


2 oktober 2012

Tjao!
Tisdag betyder föreläsning och plugga. De där 8 timmarna om dagen det är tänkt att jag ska lägga på att plugga har jag inte riktigt levt upp till... Därför ska jag lägga den här veckan på att plugga ikapp. Jag ska läsa klart de böcker jag börjat på och läsa två hela böcker. Jag vill inte men jag får skylla mig själv!
 
Nu - mot skolan!

1 oktober 2012

Nu är det oktober och det är kolsvart ute och regnet smattrar mot fönsterbläcket.
Jag pluggar idag. Eller, på eftermiddagen har jag pluggat för i förmiddags bokade jag och Emil en resa! Woho!
Läser klart de böcker jag inte avslutat (alla) så har tyvärr några 100 sidor att plöja innan jag kan börja på en ny bok (som jag inte heller kommer avsluta haha)...
Blev medbjuden på tentafest ikväll och tänkte först gå men ändrade mig när jag insåg att jag verkligen måste plugga ikapp... Det suger men slarvar man med plugget så gör man. Jag gör det, alltid. Trött på mig själv.

Nu återgår jag in i politiska teorins värld (ja det är lika upphetsande som det låter...)