Trött

Jag är trött. Hela dagen har jag varit trött. Det här har jag gjort idag:
• Tittat på Tv
• Skrivit på uppsats
• Klappat världens sötaste rottweilerbebis
• Åkt till stan och druckit en öl och pratat lite eftersom Emma åker till Cypern på torsdag
• Åkt hem
• Ätit lussebullar
• Gått och lagt mig

Godnatt


En ovanlig kväll

Jag har insett att jag träffar vänner väldigt sällan. Jag umgås ju mest med Emil i Uppsala, trots att Natha bor väldigt nära Emil så ses vi skamligt sällan vilket vi ska ändra på!
Ikväll har jag varit hemma hos Ida med Natha, Ester, Fia och Sara! Vi har druckit öl (jag) och vin och pratat om allt mellan himmel, jord och universum! Vad roligt vi hade som scouter, på högstadiet och att det är få som bor kvar i Stockholm nu. Nu har vi tagit vårt första riktiga steg in i vuxenlivet utan att vi märkt det. Sara och Fia bor utomlands för tillfället, Natha har gjort detsamma. Plugg, jobb och framtidsplaner tar upp all vår tid. Och lite alkohol såklart. Vi trodde vi var så vuxna när vi var 14 och tänk vad mycket vi växt på sex korta år. Vi har i princip växt upp tillsammans och vi vet var vi har varandra. Abrash kommer alltid vara en del av mitt liv för vi har gjort mig till den jag är idag. Tänk att man kan ha sådana här kompisar som man kan träffa med sex månaders mellanrum utan att något förändrats egentligen.
Vilket djupt inlägg det blev... Fler lär det bli...

Trots allt så saknar jag min man väldigt mycket. Komsi komsi...


Annandagen

Nu har vinden mojnat fast jag har ingen större lust att gå ut för det. Så jag sitter inne, ska plugga snart när jag samlat lite mer kraft.

Min man är i USA i två veckor till. Jag saknar honom. Det känns tomt, ovant och konstigt att inte ses nästan varje dag som vi gjort i drygt två år nu.


Jag ska nog sova en stund, det blev inte så mycket sömn inatt och det skulle vara skönt att inte vara dödstrött ikväll. Jag ska till Ida med lite Abrashfolk, det är ett tag sen vi sågs nu!



Kirrat

Nu har vi fixat pressen. Lite stolar och bord hade ramlat omkull, vattentunna som blåst iväg. Man blåser bort.

Trotsar stormens trots allt

Andrea är vaken. Vi ska trotsa stormen och fixa pressen. Dagmar ger mig ont i knäna.

Dagmar

Det är gött när det blåser storm halv fyra på morgonen. Ett trevligt inslag i julefriden. Eller inte. Det är sällan det blåser såhär jävligt i Stockholm och det är jag glad för. Trött jag skulle bli om jag bodde på västkusten och det blåste såhär relativt ofta ändå. Kollade dessutom på Svts väderprognos igår där de visade att det skulle komma upp i orkanstyrka över Ålands hav. Jag undrar hur det kommer se ut på stugan när vi kommer dit i vår. Kaoz. Egentligen så ska jag nog inte klaga på vinden. Den stör min nattsömn men det går ju att ta igen. Det är nog värre för de som bor på landet och inte har någon ström just nu. Det är nog ännu värre för de som inte har någonting alls och blåser bort. Värre för alla som har det värre än jag. Men det är inte synd om pappa för jag hörde för en stund sedan att han snarkar (som vanligt) och sover alltså. Jag är vaken. Sådärja nu har presseningen som brutit sig loss från cyklarna blåst upp mot mitt fönster. Överväger att gå ut och fixa men vet inte om jag vågar... Det vore i och för sig en upplevelse. "Hon trotsade Dagmar!" skulle Aftonbladets löpsedel se ut. Eller inte.

God jul!

Julaftoooon! Idag ska vi laga mer mat, äta maten, öppna julklappar och mysa!

Ingen snö i år, men vaskajagöra?!

Herrå!


Dan före doppardan

Heej!

Idag är det den 23 december och jag är i mitt första hem i Älvsjö. Jag har turen att ha två hem. Ja, det är lyxigt. Lyxigt är också att pappa åkte och hämtade mig i Uppsala igår eftersom jag hade mycket saker, varav en väska med bara böcker. Jag har inget jullov. Jag ska skriva på uppsatsen idag och antagligen varje dag efter julfirandet tills den blir klar men det borde inte ta en evighet.

Idag ska det lagas en massa mat här hemma! Sill ska läggas in, skinka ska griljeras och potatissallad ska geggas ihop. Potatissallad är bästa på julbordet. Tillsammans med skinkan och senapssill.

Eftersom min boyfriend är i USA pratar vi inte så mycket men vi uppdaterar varandra via Facebook. De är i Colorado nu och det är 30 cm snö! Sp jävla orättvist! Familjen de bor hos har ett asstort hus och de har hyrt en asstor bil och igår åt de (antagligen) en asstor middag med jul- och thanksgivingmat! Jag har alltid undrat hur maten de har på thanksgiving smakar, inget av det är nåt vi äter i Sverige direkt... Eller nåt annat land i Europa förutom Storbritannien heller för den delen...

Funderar på om man ska åka till Grekland i sommar och hjälpa dem lite på traven med ekonomin genom att turista lite. Fast Emil verkar vilja åka till Ukraina och gå på fotboll och tanken växer lite i mig så det blir kanske så... Så länge man kan bli brun och dricka öl är det lugnt för mig :)

Nu ska jag snart ta mig i kragen och gå upp. Snart... Jag hör att mami och papi håller på och ta in granen. Så jag väntar nog lite hehehe...

Bilden är från när jag & Emil var i Kroatien


Bebis

Här är en chinchillabebis förresten. Jag hittade bilden när jag skulle visa papi hur ett sånt djur ser ut. Sötaste råttan jag har sett i alla fall! :D

Nu är det tack och godnatt


Sex dagar kvar till julafton...

Och jag har fixat julklappar idag! Till barnen... Jag har alltså inte lämnat huset utan suttit och pysslat hela dagen! Borde jag verkligen pyssla? Nej, men jag ville det så då gjorde jag så helt enkelt.
Och med "barnen" så menar jag mina syskons barn för jag har inte tryckt ut några än och kommer förhoppningsvis inte göra det på några år heller!

Imorgon förmiddag åker jag hem till Uppsala för att plugga och fixa fler julklappar. Städa ligger rätt högt upp på "måste göras igår"-listan. Alltså inte jätteupphetsande.

Jag har fått en meddelande från min man i New York. Tre minus och strålande sol, det vore nåt! En plus och slask är inte fräscht. Dessutom innehåll meddelandet att han drack Sarbuckskaffe med crème caramelsmak. Gott. Inte schysst att sukta.

Tjeckiens expresident har dött. Jag har inte stenkoll men han gjorde bra grejer för demokratin, det är bra. Hoppas han sover gott och att han och morfar kan träffas i himlen och berätta roliga historier för varandra :)

På tal om roliga historier så tänkte jag starta ett Alla barnenbattle mot lillasyster men segare människa får man leta länge efter verkar det som!

Höpp!

Ps. Appen verkar rätt bra! Ds.


03.00

Klockan är tre på morgonen och jag är helt plötsligt inte trött. Varför?

Emil är i New York nu. Han meddelade just att han ätit den fettigaste maten han någonsin ätit. Fett gott...

Jag har laddat ner blogg.seappen. Reviewsen sägen att den suger så jag har inga höga förväntningar på den. Eftersom jag inte har en ifån utan en ipåd så blir det inte så mycket roliga bilder här nu heller... Det är mycket roligare att läsa en blogg med bilder. Då behöver man inte läsa så mycket, bara kolla bilderna.

Godnatt, snart!


Svall

Jag ska tacka mina okända gener som gett mig mitt hårsvall. Jag hoppas på morfar, då kanske jag får samma vita sockervaddshår när jag blir gammal.

Morfar... ♥

 

 

Nu ska jag ta min järnhäst till biblioteket och känna historiens vingslag.


Sådärja

Hej. Jag har inte skrivit på länge. Det är väl det de alla dlesta inläggen handlar om nuförtiden..

Nu är det snart jul! Vilket innebär STRESS för min del. Jag skriver B-uppsats i historia. Inte speciellt upphetsande men det måste fanimej göras och jag har inte den minsta lust till det. Jag vill vara så klar som möjligt med uppsatsen på torsdag. Det betyder att jag måste kriga på Carolina (biblioteket) för att få det att funka. Men det löser sig förhoppningsvis. Ska dit om en stund, när jag samlat mer kraft.

Imorgon bitti åker Emil till USA i 3 veckor. Jag kommer sakna honom och jag kommer ha skittråkigt när jag är tillbaka i Uppsala igen efter jul. Men då är det ju en sådan fantastisk tur att jag ska läsa de andras uppsatser och på något sätt opponera på en av dem.

Ingen snö är det heller. Att allt ska va så trist! Hoppas våren blir bättre. Men jag ska läsa den jobbigast kursen då har jag hört så det är väl inte jättemycket att se fram emot, förutom att jag & Emma planerar att hamna i samma klass.

Tomorrow I go to Stockholm. Det är så skönt att det bara tar 40 minuter. Då kan man åka hem när man vill :)

Såhär såg det ut utanför mitt fönster 27 november förra året. Idag skulle det lika gärna kunna vara mars ute. Ingen julkänsla!

P.S. Ska jag våga mig på att lova att skriva mer här? Det har ju inte gått så bra tidigare... Ska försöka! D.S.