30 maj 2012

Tjao!
Igår hade jag sista schemalagda skoldagen! Trodde jag ja. Idag fick jag ett mail från didaktiska analysrättaren. 3 av 20 i klassen är godkända. Det är fan sjukt. Hälften är sedan underkända och andra hälften har kompletteringar. Varför är jag inte förvånad? Fattar man inte vad man ska göra är det väl inte så konstigt att man misslyckas? Dock vet jag inte än hur det gått eftersom Studentportalen är nere. Skitsida.

Igår var jag, Mattan och Hanna här hos mig, åt mat, drack och snackade skiit. Tanken var att gå till Snerikes nation, till sommarklubben Bryggan men jag hade ingen lust så jag sket i det men de stannade inte där så länge heller så det var ju tur.

Idag har jag inte rört mig utanför dörren än men ska ta en promenad med Mattan lite senare.

28 maj 2012

Hej!
Helgen har varit fullspäckad med tre födelsedagsfiranden och mors dag! Och lite schtek såklart!
Andrea fyllde år i lördags, mamma hade gjort smörgåstårta som vi levde hela dagen på. Loreen vann eurovision. Fan va grym hon är!
Igår var vi hos Henke och firade Ellis sexårsdag - shit vad tiden går fort... På kvällen kom Emil och åt middag och blev lite firad hos oss också :)

Idag har jag lämnat in sista uppgiften och jag har redovisning på den imorgon. Faaaaan va sköööönt!



25 maj 2012

God morgon!
Solen steker och jag ska sitta inne tills jag är klar med min didaktiska analys. Ska utgå ifrån en lektion jag haft på 40 minuter och skriva något vettigt utifrån det. Det blir tusentals upprepningar och hela uppgiften känns rätt meningslös... Aja. Jag måste ju göra't.

Tvätta ska jag göra idag också. Inga kläder kvar. Trååkigt!

Ett mirakel har skett...

Jag har ändrat lite på designen. Just nu är det inte riktigt som jag vill ha det men ryggen går av så nu ska jag lägga mig i soffan en stund. Ska bli bättre med bloggen! Jag lovar! (Kan hända att det löftet bryts...)

För någon vecka sen utanför mitt fönster. Molnen kände sig lite dramatiska.

Växter

Jag har snöat in lite på att odla. Jag har min (älskade) citronplanta, en konstig "palm" från frö som jag egentligen inte vet vad det är och ett johannesbrödträd (inte riktigt träd en kanske) som jag odlat från frö som jag tagit hem från Sicilien förra sommaren. Har dessutom en gullranka som jag fått från sticklingar av mamma.
Idag har jag lagt ut smörgåskrassefrön på hushållspapper och bara väntar på att de ska gro. Jävligt okomplicerad växt men ändå!

Jag önskar jag hade en balkong. Då skulle jag fylla den med växter och bara sitta där hela dagarna. Men nej, jag får nöja mig med det jag har än så länge. Mamma säger att jag kan odla saker i Älvsjö men det är inte lika kul. Så jag kör på krukor.

Det här är min andra citron. Den förra dog. Den här lever och växer snabbt som fan nu! ♥


24 maj 2012

Tjo!
Nu är jag hemma efter tre dagar på Åland! Jag har plockat pinnar, krattat, tvättat lillstugans fasad från mögel och krigat mot kvickrot.

Idag ska jag plugga. På tisdag får jag sommarlov. Får ha det i tankarna hela tiden för att hålla hoppet uppe...

Höpp


20 maj 2012

Tjaa!
Jag har varit skitdålig på att blogga nu, verkligen. Jag ska ta mig i kragen här under nästa vecka (eller veckan efter) och försöka göra något åt designen och blogga lite oftare. Jag får sommarlov om 9 dagar så det ska jag nog ha tid med då! ;D

Imorgon ska jag åka till Åland med pappa och farmor. Kommer hem på onsdag och då jävlar måste jag kötta didaktisk analys som ska in på söndag. Looking forward to it.

Det var ett kort livstecken från mig. Hej.

12 maj 2012

Idag har jag både varit duktig och inte. Jag cyklade till Boländerna och handlade lecakulor och frön. Lecakulorna ska jag blanda i kardemummaväxtens jord (när den gror...) och så ska jag odla egen basilika och smörgåskrasse på bomull! :)
Efter shoppingrundan åt jag lunch och tänkte sova en stund eftersom jag vaknade vid sex. Jag sov såklart i två och en halv timme så pluggplanerna gick fetbort idag. Får vara duktigare imorgon för nu måste jag snart börja göra mig i ordning för ikväll är det fekke!

Höpp!


Ballerina

Här är den första färdigritade teckningen från min sida. Inte superbra men har ändå suttit i nästan tre timmar så är ändå ganska så nöjd. Det är fan skitsvårt att rita. Men jag ska bli bra. Sådeså.

Har redan ändrat lite på den riktiga bilden. Lagt skugga under kjolen. Det är svårt att se vad som är bra och dåligt på något man själv har ritat. Det är som när man skriver en text, man blir blind för det efter ett tag. Här är den första färdiga, seriösa teckningen från min sida!


11 maj 2012

Tjo!
Nu är VFU:n slut! Det känns skönt men samtidigt jättetråkigt! Kommer sakna sexan jag haft jättemycket, en jätterolig klass som verkar älska att diskutera (hela tiden) vilket jag gillar väldigt mycket! De har varit jätteduktiga och de verkar ha tyckt om att ha mig också så det känns skönt :)
Har haft en sjua men det var lite problematiskt i början men det blev bra i slutändan också! Men man märker verkligen skillnad på hur man lär känna en klass.
Jag har lärt mig väldigt mycket och min handledare har varit väldigt bra. Vill bara börja jobba nu!

Just nu känner jag mig väldigt inspirerad av någon anledning så jag ska sätta mig och rita en stund. Men först ska jag göra klart pojkbandspellistan i Spotify!