Freda' freda' freda!!!

Sitter i lärarrummet och finslipar powerpointen till dagens lektion! Jag tror inte att jag kommer hinna med hela idag men det skulle vara skönt att ha den klar!

Det suger att jag håller på att bli förkyld! :( Har blivit lite snorig och känner att halsen inte mår toppen men det är inte jättemycket värre än igår i alla fall.

Fan vad rooooligt det ska bli i helgen! :D Jag ska skynda mig från skolan i eftermiddag hem till Älvsjö och hämta sovsäck och liggunderlag för att sen stressa till Micke. Funderar på om jag verkligen kommer hinna inna halv fem, jag tvivlar starkt... Isåfall får de andra hämta upp mig med bilen hemma eller nåt :)

Nu ska jag jobba lite!


 


Här är min sjukt pedagogiska bild över Grekland med Aten och Sparta inringade som de största stadsstaterna. Paint är bra.


Pickåpack!

Idag har jag suttit i skolan och planerat och gjort powerpoint till min första riktiga lektion som är imorgon! Jag ska hålla i antiken med 7B så jag hoppas att det kommer gå bra. Jag hade lektioner förra veckan när min handledare var borta och det gick ganska bra så hoppas på det bästa  :) Sjuorna är en bra klass också.

När jag kom hem från skolan så började jag diska och skrubbade sen hela köket! :o Nästan i alla fall. Nu har jag dessutom dammsugit!
Nu ska jag förbereda mig inför Ullaredsresan imorgon! Duscha, packa, ladda mobilen och kameran!


En helt vanlig tisdag

Sitter i lärarrummet och försöker fördriva lite tid tills nästa lektion börjar. Jag har ätit men inte fan blev jag mätt för det. Skit också.

Jag håller på och planerar min första lektion med 7B om antiken som jag har på fredag. Det kommer förhoppningsvis att gå bra.

PÅ FREDAG ÅKER VI TILL ULLAREEEEED! :D

Chillar

Sitter i lärarrummet och chillar. Kan tala om för alla att det är skitsvårt att skriva betygskriterier. Nu börjar nästa lektion snart!

Nya färger

Har ändrat bakgrundsbild på bloggen nu, det tog en jävla tid att få till skiten men nu gick det någorlunda i alla fall! Lite höstigt sådär...

Ska nog börja på chipsen nu. Nomnomnom


Slapparsöndag!

Det är jävligt skönt att ha en helg där jag inte gör ett skit. Jag och Emil har spanat på hyrbilar och börjat på två olika spellistor till Ullaredsroadtripen nästa vecka! Det blir en seriös och en lite mer oseriös låtlista. Han åkte precis till skolan för att jobba med en uppgift och jag tänker spendera dagen med att slappa! Imorgon bär det av till Bålsta igen.


Den här låten spelade Emma när vi var i Bro förra veckan, jag tycker fan den är riktigt skön!


Etersom det inte är något roligt på TV så kanske jag ska spela lite Sims eller nåt. Äta chips och dricka cola.

Min lägenhet

Eftersom jag känner mig lite uttråkad tänkte jag att jag kan skriva ett inlägg om min grymma lägenhet i Uppsala! En etta på 27 kvm, perfekt storlek för mig! Jag blev lite kär i den första gången jag såg den, trots väggfärgen.


Här är bilderna från lägenhetsannonsen. Jag förstår fan inte hur snubben som bodde här innan mig stod ut med tapeterna... Fruktansvärda.

Här är rummet taget från andra hållet.

Hallen med de fula blåa tapeterna. Det kändes som att man gick in i en grotta när man gick in genom dörren. Juli 2010

Mamma! Innan målning och tapetsering måste man fixa. Så mamma fixade! Juli 2010

Pappa fixade också och jag och Emil skrubbade köket (kokvrån?) och diskade. Damm på linsen. Juli 2010

Såhär ser det ut idag! Jag har fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska ha mina växter och lampan men jag jobbar på det. September 2011

Och här är rummet från andra hållet!

Julpynt! :D Observera granen. Jul 2010

Badrummet! en fantastiskt charmig tjej i spegeln!

Här är hallen med gamla skohyllan och krokar. Jag har köpt ny sko- och hatthylla men jag får inte riktigt upp hatthyllan på väggen utan papis hjälp så han får hjälpa mig med det någon gång i framtiden. Jag har dessutom tänkt att jag ska pimpa hallen lite så att den blir lite mysigare. Jag vet inte riktigt hur ännu men det löser sig! :) Augusti 2011

 

Som ni ser så har jag möblerat på i princip samma sätt som han som bodde här innan. Det beror på att matbordet är väggfast, sängen sitter i taket och skrivbordet under sängen. Det finns inte så många valmöjligheter och det här är nog det optimala sättet att ha det möblerat på. Jag måste lösa växtproblemet! Just nu står de på en pall och trängs. Måste skaffa ett lite större bord eller liknande!


Lördag!

Idag är det lördag vilket innebär tvätta och chilla för min del. Träffade en tjej från klassen i tvättstugan. Världen är såpass liten att vi bor i samma trappuppgång :p

Emil har åkt till skolan för att göra en uppgift i företagsekonomi. Kommer ihåg att jag tyckte att det var lite halvroligt i gymnasiet men bugdetar och skit är inte roligt... Skönt att man slipper det ett tag till då! Har för mig att nationalekonomi ingår i samhällskunskapen som jag ska läsa om x antal terminer. Men ekonomi är rätt kul i allmänhet så det blir nog bra! :)

Om ett tag ska jag göra maränger! Jag och Emil ska göra pannkakor till middag och marängsviss till efterrätt och eftersom jag har färseparerade äggvitor hemma så gör jag egna maränger. Fett ambitiöst, jag vet, men man måste ju vara det ibland!

Jag ska läsa lite körteori. Kan inte börja övningsköra än eftersom körkortstillståndet ligger hemma i Älvsjö så det blir inte förrän om en vecka eller så som jag börjar. Det känns bra att börja med teorin nu också så jag har förberett mig lite :)



En vecka kvar!

Om en vecka åker vi till ULLARED! :D Jag är taggad som fan! Måste skriva en inköpslista. Men vi har lite problem med bil/bilar men det kommer förhoppningsvis lösa sig snart. Vi kommer troligtvis hyra bil men det funkar :)

Jag är ju på praktik nu, det gör att jag inte orkar sätta på datorn och blogga varje dag, som ni märkt. Men ska försöka bli bättre :) Börjar tycka det känns kul att blogga igen.

Linda skulle ha kommit och hälsat på idag men vi tar nog det en annan dag istället eftersom hon är lite seg ;)

Min citronplanta kan nog betraktas som död nu :( Har satt 3 nya kärnor så jag hoppas de gror snart! :D

Nu ska jag skriva inköpslista till Ullared! :D

Tarelugntdag

Tjena, tjena mittbena!
Nu har jag fått min VFU-plats. Gransäterskolan i Bålsta. Det blir nog bra :) Jag åker dit imorgon första gången eftersom jag fick den på förmiddagen idag. Det känns lite nervöst för sist visste de på skolan inte ens att det skulle komma lärarstudenter så det kändes lite jobbigt. Men nu är det ju en längre period och de borde vara informerade...

Jag sov hos Emil inatt och vi har bara degat i sängen hela morgonen och spelat spel på iPoden. Det finns en ninjaspel där man ska fiska. Spela det.
Nu är jag hemma och Emil åkte till skolan men han kommer lite senare och bakar cheesecake! :D Men jag måste diska... Trååååkigt!

Fan vilken charmig bild! Jag vill bara visa att min citronplanta är ganska ledsen. Bladen har torkat och ramlar av :( Men jag har satt nya kärnor som jag hoppas gror om några veckor! :D Hoppas den klarar sig bättre. Jag har lite hopp kvar till den planta jag har nu men det bådar inte gott...

Hemma från skogen!

Igår eftermiddag åkte jag ut till invigningen! Det var roligt att få komma ut i skogen och vara scout igen, det var helt sjukt länge sen!

Ikväll bär det av till Uppsala igen med världens bästa Emil :) Imorgon ska VFU:n (praktiken) börja men jag har inte fått någon plats än så jag kommer förhoppningsvis få en imorgon så att jag kan börja på tisdag. Annars blir jag lite förbannad faktiskt. Men då kanske jag kan ringa körskolan och kolla om de har någon ledig tid! :D Jag vill VERKLIGEN ta körkort NU! Men jag undrar om det kommer bli innan jul som jag har planerat i och med att jag kommer pendla till och från Bålsta under VFU:n som pågår fram till vecka 44... Det kommer att bli tight om tid att hinna till körskolan på eftermiddagarna...

Nu ska jag göra absolut ingenting en stund :)

Kuk PayEx

Jag loggar in på PayEx för att se hur mycket pengar jag har kvar på kopieringskortet i skolan. Då ser jag att min epostadress är fel och vill byta den till den rätta. Det går skitbra fram tills dess att jag ska verifiera nya epostadressen med en engångskod som ska skickas till den nya mailadressen. Jag tar då koden och klistrar in i fältet där koden ska klistras in. Funkar det? NEJ för då står det "koden är felaktig"! JÄVLA KRÅNGELSKIT!

Nu är jag klar med mina arga utlåtanden och mina skoluppgifter! Därför tänker jag äta lite mat och dega lite framför datorn (eller TVn... hm...) som vanligt! :D

Stress

Hej å hå! Nu börjar jag komma igång lite med bloggandet!

Jag kom just på att jag har lite oväntat mycket att gära idag. Ska skriva ihop en uppgift på 1-2 sidor, fixa till en annan uppgift, packa och diska innan halv två idag för då är det dags att cykla till skolan och skriva ut mina uppgifter och det kan ju sega så det är lika bra att vara ute i god tid :p
I eftermiddag, efter seminariet bär det av mot Stockholm och äta kräftor :)

Frukost!

Förresten spikar grannen klockan kvart över sju på morgonen. Kuul

Min hemresa från skolan

(Andra inlägget idag!!!)
Nu ska jag berätta om varför man inte ska cykla i Uppsala. Men även varför det är bra att cykla i Uppsala.
Dåligt:
1. Bilar. Bilar överallt (inne i stan, lite utanför är det inte så många).
2. Andra cyklister som skiter FULLSTÄNDIGT i allt som heter trafikregler. Visst, jag kanske inte är världens ängel men jag håller till höger och cyklar inte på trottoarer i alla fall.
3. Gatuarbeten. Överallt. Hål i marken. Dåligt
4. Carolinabacken. En feeeet, lång och brant backe som man MÅSTE cykla upp för om man ska till skolan (alla skolor från mitt håll) och till Emil. Den här backen resulterar i att jag kommer genomsvettig till alla lektioner. Toppen!
5. Gångtrafikanter. Jag fattar fan inte hur folk överlever när de går över en gata utan att se sig för. Dö.
6. Bussar. Bussarna skiter i att det finns andra på gatan. De kör ut när de vill. Dö.
7. Hjalmar Brantingsgatan. Lång gata med motvind åt båda hållen.

BRA!
1. Det går snabbare att cykla än att åka buss för att man kan ta sig över övergångsställen lite fult sådär (gående)
2. Billigt
3. Träning (men svettigt)

Det var nog allt jag har att säga hittils om cykling i Uppis.
Måste bara tillägga att gamlingar har en tendens att ha svårt att hålla till höger när de går/cyklar/springer/kryper och allt vad de nu gör för att ta sig fram. Kan ha med övergången från vänstertrafik till högertrafik fortfarande kan vara svår att fatta. 50 år senare (44 om man ska vara petig).


Nystart

Hej allihopa(?)!
Nu har en ny termin börjat och det kanske innebär mer bloggande? Historia A var en rätt jobbig kurs men har större förhoppningar på Historia B som började i måndags! Halva terminen består av VFU (praktik) och andra halvan av uppsatsskrivande.
Jag har en uppgift till idag att skriva minst tre provfrågor till ett övningsseminarium. En på E-, en på C- och en på A-nivå. Alltså de gamla G, VG och MVG. Det är fan skitsvårt eftersom man ska följa vissa punkter. Jag har lyckats komma på två E-frågor. Jag känner mig rätt otaggad men ska i alla fall cykla till skolan om 20 minuter och sen ska jag baka en riktigt jävla fet äppelkaka och göra uppgiften till imorgon.

I will be back! :)