Filmjölkslimpa

Jag och Emil bakade bröd igår kväll. Skitskott och enkelt att göra! Jag hade köpt jäst men det behövdes ju inte... Dålig planering...
 
 
Här är receptet på brödet i alla fall. Hittade det på tasteline.com.
 
1 limpa.
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2 dl fröer, jag tog linfrön och solroskärnor. En dl av varje.
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,25 dl rapsolja
1 dl mörk sirap
0,5 l filmjölk
 
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en brödform eller lägg i lite bakplåtspapper så att det blir lätt att ta ut.
Blanda alla torra ingredienser och ha sedan i olja,sirap och fil. Rör om ordentligt. Det kommer bli en smet så det går bra att röra med en slev.
I receptet står det att brödet ska stå längt ner i ugnen. Vi hade det i mitten. Ooops... I ca 100 minuter ska det vara i ugnen i alla fall.
Ät!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback